ISTRA POSTROŽUJE MJERE U trgovačke centre i javni prijevoz obavezno s maskom

Foto: Sasa Buric / CROPIX

Stožer civilne zaštite Istarske županije u srijedu je donio odluku da građani u trgovačke centre neće moći ući bez zaštitne maske za lice kao ni u javni prijevoz.

Na sastanku predstavnika trgovačkih centara Istarske županije sa zamjenikom župana Fabriziom Radinom, gradonačelnikom Pule Borisom Miletićem, načelnikom Stožera civilne zaštite Istarske županije Dinom Kozlevcem i ravnateljem ZZJZ Istarske županije dr. Aleksandrom Stojanovićem dogovorene su nove mjere zaštite od koronavirusa.

Obavezna je dezinfekcija prostora i ruku u trgovačkim centrima, osobito na ulazu u centre, a obavezno je i nošenje maski osoblja i ograničavanje broja kupaca u prostoru (15 osoba na 100 metara četvornih). Novina je da svi kupci koji ulaze u trgovačke centre moraju imati zaštitnu masku.

Stožer civilne zaštite Istarske županije propisao je i da se tržnice moraju pridržavati fizičke udaljenosti među štandovima, prodavači obavezno moraju nositi zaštitne maske, a između prodavača i kupca obavezno mora biti prikladna fizička barijera. Za kupce na otvorenom preporučeno je nošenje zaštitnih maski. Na otvorenom prostoru tržnice može biti u jednom trenutku do 20 kupaca na 100 četvornih metara, odnosno 15 kupaca na 100 četvornih metara u zatvorenom prostoru tržnice.



Kupci u zatvorenom prostoru tržnice moraju imati zaštitne maske.

Donesena je Odluka o obaveznom poštivanju mjera u javnom prijevozu, kao što je u međuvremenu i Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio, uz obavezno nošenje zaštite maske putnika s obvezom da prijevozno sredstvo ne smije krenuti dok svi putnici nemaju zaštitne maske.

Komentari