Istarski stožer civilne zaštite: Tražimo od nacionalnog stožera da na određeno vrijeme suspendira rad vrtića, škola i sveučilišta u Istri

Foto: Goran Sebelic / CROPIX

Stožer civilne zaštite Istarske županije najavio je u utorak da će Nacionalnom stožeru predložiti da što prije donese odluku o otkazivanju svih javnih, kulturnih i sportskih događaja do 14. travnja, te da se zatvore vrtići i škole te Sveučilište u Istarskoj županiji.

“Ta bi se mjera trebala donijeti kako ne bi došlo do eventualne eskalacije bolesti”, rekao je načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite Dino Kozlevac na konferenciji za novinare u Puli dodavši da je prijedlog dogovoren na sastanku s istarskim županom i gradonačelnicima.

Smatra kako su do sada to najoštrije mjere borbe protiv koronavirusa u Hrvatskoj. Razlog za tako drastične mjere, naveo je Kozlevac, je blizina Istre Italiji, činjenica da mnogi ljudi u njoj rade te da se pojavio prvi slučaj koronavirusa na istarskom poluotoku.

“Velik broj turista iz Italije boravi u Istri, a došli su prije najnovije, rigorozne mjere po kojoj svi Talijani moraju u karantenu 14 dana ako žele biti u Hrvatskoj. To nam u ovom trenutka stvara velike probleme”, upozorio je Kozlevac.


Istarski stožer očekuje da Nacionalni stožer što prije prihvati taj prijedlog

Komentari