Ispred Filozofskog fakulteta u Zagrebu prosvjed protiv Rektora Borasa

Ispred Filozofskog fakulteta u Zagrebu okupili su se studenti koji planiraju dočekati Rektora Damira Borasa i iskazati svoje neslaganje s njegovom odlukom o smjeni dekanice Fakulteta prof. Vesne Vlahović Štetić.

Rektor Damir Boras danas na Filozofski šalje povjerenstvo koje će preuzeti upravljanje fakultetom, no ondje ih čekaju profesori i studenti koji se tome protive. “Sveučilište mora bolje” – tom porukom povjerenstvo dočekuju okupljeni pred FF-om, nakon što je rektor suspendirao dekanicu Vesnu Vlahović Štetić. Povjerenstvo je na FF trebalo stići u 11 sati, međutim, kasne.

Suspendiranu dekanicu, pak, dočekali su pjesmom Bella Ciao i pljeskom.



Bella ciao pred Filozofskim

Studenti Filozofskog prosvjeduju protiv Borasa: "Bella ciao, bella ciao, bella ciao, ciao, ciao!" Više o prosvjedu na: https://bit.ly/2O9EIzr

Gepostet von N1 Hrvatska am Donnerstag, 9. Juli 2020

“Živio Filozofski, Filozofski je naš!”, uzvikuju studenti koji su sjeli pred ulaz u zgradu Fakulteta, javlja N1.

Zagrebački rektor Damir Boras u srijedu je suspendirao dekanicu Filozofskog fakulteta u Zagrebu Vesnu Vlahović Štetić. Kako rektor navodi u Odluci, dekanica je suspendirana u prvom redu zbog presude Županijskog suda u Zagrebu prema kojoj je osuđena za šikaniranje, odnosno mobing prorektora Ante Čovića, tada zaposlenika Filozofskog fakulteta.

Rektor Boras suspendirao dekanicu, svog prorektora postavio na čelo fakulteta

 

Gepostet von Inicijativa za Filozofski am Donnerstag, 9. Juli 2020

Pismo Studentskog zbora

Studentski zbor Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu objavio je na web stranici prosvjedno pismo u kojemu odluku Rektora Borasa o smjeni Dekanice prof. Vesne Vlahović Štetić i postavljanja svog prorektora, prof. Miljenka Šimpragu s Veterinarskog fakulteta smatraju sramotnom.

“Kolegice i kolege,
kao što ste već vjerojatno čuli, danas je rektor Boras suspendirao dekanicu Filozofskog fakulteta prof. Vesnu Vlahović Štetić i time cijelu Upravu našeg Fakulteta.
Za vršitelja dužnosti dekana postavio je, tj. nametnuo svog prorektora, prof. Miljenka Šimpragu s Veterinarskog fakulteta! Tu odluku još treba potvrditi Senat Sveučilišta na svojoj sjednici sljedeći utorak.
Zgroženi smo i revoltirani ovom krajnje nedemokratskom i autokratskom odlukom rektora Borasa koji je ovime ponovno, ali ovaj put na najotvoreniji i najbesramniji način pogazio sva demokratska prava jedne sveučilišne sastavnice koja nije uvijek plesala kako je on svirao. Stvar je time gora i besramnija što je oktroirao svog prorektora Šimpragu koji uopće ni nije nastavnik Filozofskog fakulteta, čime je ponižavanje naše institucije, ali i svih nas, studenata i nastavnika, doveo na jednu sasvim novu razinu.
Ne znamo je li slučajno to što nam je za v.d.-a nametnut veterinar ili nam je to namjerna poruka da smo stoka, no kako bilo, rektoru Borasu i njegovima pokazat ćemo da nismo stoka, ni krupnog, ni sitnog zuba”, piše u objavi na stranicama Studentskog zbora Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Komentari