ISPRAVAK TEKSTA ‘Hribar, Šerbedžija i Tozija spremaju milijune u džep. Tko na to upozori postane fašist i ustaški smrad’

Danilo Šerbedžija/Srecko Niketic/PIXSELL

Danilo Šerbedžija preko svog odvjetnika poslao je zahtjev za ispravkom teksta pod nazivom “Hribar, Šerbedžija i Tozija spremaju milijune u džep. Tko na to upozori postane fašist i ustaški smrad”, a koji je objavljen 6.rujna 2020. godine. 

U tekstu se obrađivala tema o trošenju novca poreznih obveznika u Hrvatskom audio vizualnom cetntru kroz koji se odavno provlače raznorazne afere te kako je  jedan od novijih slučajeva razotkriven je sasvim slučajno i nevezano uz Hrvatsku, u Makedoniji.

Odvjetnički ured koji zastupa Danila Šerbedžiju poslao je sljedeći ispravak:

“U članku naskova: ‘Hribar, Šerbedžija i Tozija spremaju milijune u džep. Tko na to upozori postane fašist i ustaški smrad’ na portalu Otvoreno 6.rujna, 2020., a koji članak je objavio Marijan Opačak, objavljene su neistinite informacije o gospodinu Danilu Šerbedžiji.



Navedeni članak nema temelja u niti jednoj činjenici te su svi navodi koji su u članku izneseni netočni, a autor teksta nije zatražio izjavu ni komentar gopodina Danila Šerbedžije, čime se kod prosječnog čitatelja stvara negativan stav o gospodinu Šerbedžiji.

  • Nije točno da je gospodin Danilo Šerbedžija, zajedno s gosp, Hribarom i gosp. Tozijom spremio milijune u džep.
  • Nije točno da je film koji je režirao gospodin Rade Šerbedžija “izazvao i međunarodni skandal.” te da je u njemu “po uhodanoj matrici tog trojca cijeli bugarski narod prikazan fašističkim pa je Bugarska vlada zakočila pristup Makedonije u euroatlanske integracije”
  • Nije točno da je gospodin Danilo Šerbedžija ispod objave gosp. Tozije u kojoj on “po društvenim mrežama u kojima nas naziva “ustaškim smradovima, “fašistima”. komentirao “Bravo Medo, nema predaje”.
  • Nije točno da je “MP produkcija” povezana sa Šerbedžijom i Hribarom”, a da je gops. Igor Nola samo nominalni vlasnik.
  • Nije točno da je gospodin Danilo Šerbedžija “na profilu Gorjana Tozije pisao da smo svi mi “ustaški smradovi” i “fašisti””, piše u zahtjevu za ispravku informacije koji nam je poslao odvjetnik Danila Šerbedžije.

Komentari