Ispraćen 34. hrvatski kontingent u NATO operaciju KFOR na Kosovu

Ispraćen 34. hrvatski kontinegnt u NATO operaciju KFOR na Kosovu | Foto: ORH / F. Klen

Ministarstvo obrane RH priopćilo je da je u srijedu, na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, ispraćen 34. hrvatski kontingent (HRVCON) u NATO operaciju potpore miru KFOR na Kosovu.

Dvadeset pripadnika 34. hrvatskog kontinegta KFOR krenula su iz Zagreba cestovnim putem prema Kosovu, preko Crne Gore i Albanije.

Po dolasku u područje operacije, hrvatski vojnici bit će pridodani NATO snagama u Zapovjedništvu operacije KFOR i podstožernim postrojbama. Predviđeno je da će pripadnici 34. HRVCON-a KFOR ostati na Kosovu idućih šest mjeseci.

Zapovjednik Zapovjednog operativnog središta brigadni general Ivan Turkalj je, ispraćajući pripadnike hrvatskog kontingenta iz vojarne Croatia u Zagrebu, zaželio pripadnicima sretan put, uspješno izvršenje svih zadaća uz maksimalni profesionalizam i oprez uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.



Pripadnike 34. HRVCON-a KFOR do Kosova će prevesti pripadnici Zapovjedništva za potporu koji su, kao i pripadnici kontingenta, bili u četrnaestodnevnoj samoizolaciji i testirani su na COVID-19 prije upućivanja u operaciju, priopćeno je iz MORH-a.

Komentari