Ispovijest iz Atene: Cijeli centar je pod dimom i pada pepeo, podsjeća na 2018. kada je poginulo sto ljudi

Ilustracija Foto: Screenshot

Svjedok iz Atene Mislav Režić javio se iz grčke prijestolnice koja se bori sa stravičnim požarima već nekoliko dana i opisao situaciju iz prve ruke.

“Već nekoliko dana se požaru ne nazire kraj. Cijeli centar Atene je pod dimom, pada pepeo. Preporuka je da se ne izlazi ili ako se izlazi da se nosi maska”, rekao je Mislav Režić, za Dnevnik N1.

Naglasio je kako je na sjevernom dijelu Atene i otoku Evija situacija strašna.

“Stotine kuća je izgorjelo i iznenađujuće je mali broj žrtava s obzirom na sve. U Grčkoj je bio strašan požar 2018. godine, kada je oko 100 ljudi poginulo. Nažalost, scenarij se ponavlja, već 10 dana je temperatura oko 40 stupnjeva i uz malo vjetra požare koji nastanu je jako teško ugasiti. Neki dan je bilo aktivno 160 požara, a danas ih je 55. Bez obzir na to koliko ste organizirani, to je jako teško kontrolirati”, kazao je Mislav Režić.


Autocesta je u četvrtak bila zatvorena i sada je ponovno otvorena, a energetska stanica koja je bila ugrožena spašena je i nije došlo ni do kakvih isključivanja struje, dodao je.

“Mi smo kod kuće, ako moramo izaći, izlazimo s maskom. Ovo nam je srenulo pažnju s koronavirusa na nešto još ružnije”, zaključio je Mislav Režić.

Komentari