Ispečeno je 100 kilograma inćuna za korisnike pučke kuhinje: Dobrota je zarazna, dobro se prenosi te se dobrim vraća

Ispred pučke kuhinje Caritasa župe Svetog Antuna Padovanskog na Svetom duhu u tijeku je podjela inćuna korisnicima. Ispečeno je 100 kilograma inćuna, koji su dar Lions kluba grada Zagreba. Oni su donirali ukupno 500 kilograma ove ribe, koja će biti podijeljena u idućim danima.

”Dobrota je zarazna, dobro se prenosi te se dobrim vraća”, poručuje voditelj pučke kuhinje fra Vladimir Vidović.

”Proteklih dana bilo je mnogo donacija, stigle su tone hrane pa smo osigurali namirnice i za iduće dane korisnicima, kojih ove godine ima više”, dodao je fra Vidović.

Naime, dok se prethodnih godina na dan podijelilo do 300 obroka, sada se redovito priprema oko 400 obroka dnevno.



Pučku kuhinju posjetili su i učenici Osnovne škole Pavleka Miškine te uručili slatke čestitke, prigodne darove, koji će korisnicima biti podijeljeni sutra na Božić na svečani blagdanski ručak svima koji dođu na Sveti Duh u 15 sati.

”Od srca hvala našim malim dobrotvorima velikog srca na ljubavi i pažnji”, rekao je fra Vidović.

Pomoći se može i kupnjom u drive in adventskoj kućici ‘Kod fratara’

Zahvalan je na darovima fra Vlado i učenicima zagrebačke Osnovne škole Ivana Meštrovića, kao i navijačima GNK Dinamo, koji su predvođeni Juricom Piplicom prije nekoliko dana uručili  namirnice i potrepštine u količini od gotovo dvije tone.

Pomoći se može i kupnjom hrane u drive in-u, adventskoj kućici ‘Kod fratara’ koja je umjesto  na Zrinjevcu, kao prethodnih godina, smještena ispred pučke kuhinje.

Riječ je o sada već poznatoj humanitarnoj akciji ‘Obrok za obrok’, gdje poštujući sve epidemiološke mjere vozači mogu preuzeti naručenu hranu od 16 do 22 sata.
Na meniju su sarme, kobasice i kuhano vino, piše RTL. 

”Akcija je jako lijepo odjeknula. Mi nismo ugostitelji, nego organizatori humanitarne akcije, kojom želimo potaknuti dobročinitelje na donacije. Zahvalni smo na svakom daru, koji smo mogli podijeliti ljudima u potrebi”, kaže fra Vlado.

Kućica je za božićne blagdane zatvorena, ali svoja vrata otvara 28. prosinca te će raditi sve do 10. siječnja iduće godine.

Komentari