ISKORISTITE PETAK Očekuje nas pretežno sunčano i toplije, ali ujutro svježe, pri tlu ponegdje moguć slab mraz, a onda…

“U petak u Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno sunčano vrijeme, a ujutro ponegdje može biti magle. Jutro hladnije nego u četvrtak, uz temperaturu između 6 i 8 °C, a najviša dnevna oko 20 °C.

Podjednako toplo bit će i u središnjoj Hrvatskoj, ali nakon svježeg, mjestimice i maglovitog jutra. Prevladavat će sunčano, poslijepodne uz umjerenu naoblaku, uglavnom visoku koprenastu.

Ni u petak ujutro se po kotlinama gorskih krajeva ne može isključiti mogućnost za slab mraz pri tlu, a mjestimice će biti i magle. Uz prevladavajuće sunčano vrijeme temperatura će porasti na 19 ili 20 °C, a još malo toplije bit će na sjevernom Jadranu – do 22 °C. Puhat će slaba do umjerena bura i sjeverni vjetar uz obalu, a prema otvorenom moru sjeverozapadnjak.

Pretežno sunčano bit će i na srednjem Jadranu i unutrašnjosti Dalmacije. Najniža temperatura zraka od 11 do 15 °C, u unutrašnjosti od 7 do 10 °C, a najviša dnevna između 20 i 23 °C. Nakon slabe do umjerene bure zapuhat će sjeverozapadnjak, uz malo do umjereno valovito more.



Uz obilje sunca podjednako toplo bit će i na jugu Hrvatske. U noći i ujutro još može biti pojačane bure i sjevernog vjetra, a danju uglavnom slab do umjeren sjeverozapadnjak.”

U subotu još većinom suho, sunčano i toplo, pa…

“Iskoristite barem djelomice sunčanu subotu za boravak i aktivnosti na otvorenome jer od nedjelje slijedi oblačnije, kišovitije i hladnije vrijeme. Mjestimice su moguće i obilnije oborine, osobito potkraj nedjelje i u noći na ponedjeljak. Zapuhat će umjeren sjeverni vjetar.

U subotu u Dalmaciji pretežno sunčano, a na sjevernom dijelu oblačnije. Obilnija kiša, često u obliku izraženijih pljuskova s grmljavinom moguća je ponegdje od nedjelje. Bit će i vjetrovito – jaka i olujna bura u ponedjeljak će se sa sjevernog proširiti na srednji Jadran, a na jugu će puhati umjereno i jako jugo i južni vjetar. Također će osvježiti.”, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari