Iskaz osumnjičenog muškarca: ‘Bili su zajedno u stanu. On se onesvijestio, a kad se probudio, djevojka je bila mrtva i uspaničio se’

Ilustracija Damir Krajac / CROPIX

Polako izlaze detalji oko smrti djevojke koja je u subotu u Sopotu nađena mrtva, zamotana u tepih. Tijelo je odvezeno na obdukciju. Policija je privela muškarca koji se dovodi u vezu sa smrću.

Djevojka koja jučer ujutro pronađena umotana u tepih na ulazu u nekadašnje sklonište u zagrebačkom Sopotu, bila je maloljetna. Policija još uvijek ne govori je li riječ o nasilnoj smrti, ali cijelo poslijepodne pretresa stan nekoliko ulica dalje od mjesta gdje je pronađena. Stanari zgrade, kraj koje je djevojka pronađena, i dan poslije šokirani su i prestrašeni. Kriminalisti kažu da bez obzira na način na koji je djevojka umrla, u svakom je slučaju riječ o kaznenom djelu.

Utvrđen identitet pronađene mrtve djevojke u Novom Zagrebu, istraga se nastavlja



“Netko je nešto u ovom slučaju želio prikriti i žrtvu najvjerojatnije ostaviti na drugom mjestu”, rekao je kriminalist, mr. Dubravko Klarić. Na pitanje koja je kvalifikacija kaznenog djela ako je osoba umrla prirodnom smrću, a netko ju je premjestio u tepihu na drugo mjesto, Klarić kaže da je riječ o kaznenom djelu nepružanja pomoći i neobavještavanja nadležnih tijela.

Ulica je pod blokadom policije. Na mjesto su tijekom poslijepodneva stigli i vještaci Centra za forenzična ispitivanja Ivan Vučetić koji češljaju stan i hodnik zgrade.

Priveden osumnjičenik u slučaju ubojstva maloljetne djevojke u Sopotu

Riječ je o državljaninu BiH koji je u Hrvatskoj imao redovno prijavljeno boravište u Hrvatskoj. Ono što sam saznao da  je u razgovoru s istražiteljima ponudio objašnjenje da je s djevojkom bio u stanu u petak navečer. Izgubio je svijest, a kada se probudio, djevojka je već bila mrtva. On se uspaničio i vrlo vjerojatno, a to policija tek treba utvrditi kako, djevojku je zamotanu u tepih odnio u 500-tinjak metara udaljen podrum.

Još je nejasno je li muškarac imao pomagača. Policija mu je u subotu bila čitav dan ispred stana u kojem se on zaključao, a izašao je iz stana tek u nedjelju u 2 ujutro, javlja Nova TV.

Komentari