Institucije i dalje ne reagiraju: Enver Beka 100 dana i noći živi na glavnom Trgu tražeći istinu o preminuloj kćeri

Sanjin Strukic/PIXSELL

Prošlo je okruglo 100 dana i noći kako Enver Beka spava na Trgu bana Josipa Jelačića i traži pravdu za svoju kćerku Šeherezadu koja je umrla u bolnici Rebro (KBC Zagreb) zbog, prema njegovim riječima, greške liječnika.

Enver je proveo sto dana i noći na glavnom gradskom trgu. Susreo se s raznim problemima i opasnim situacijama ali ostao je čvrst i priseban. I dalje čeka poziv premjera Andreja Plenkovića koji mu je prije pedesetak dana obećao da će ga primiti. Kraj godine je blizu, kao i Božić, a njemu bi najljepši poklon bio istina o smrti njegove kćeri Šeherezade i priznanje odgovornih osoba.

Enver tvrdi da je dokumentacija koju su mu poslali lažna te ističe da se u njoj ne navode osnovne informacije kao što su ime i prezime, datum rođenja, itd.

“Čija je?”, pita se Enver i dodaje da ga ne zanimaju novci već samo traži pravdu za svoju kćer. Njegova priča već četiri godina prolazi ispod radara svake institucije pravne države.



Ministar zdravstva Vili Beroš, prema Enverovim riječima, sve zna i nije mogao vještačiti jer je dokumentacija nepotpuna što je potvrdio i Medicinski fakultet u Splitu. Iz Ministarstva pravosuđa su, kako kaže, tvrdili da nije predao kaznenu prijavu, a Enver ju stalno ima pri ruci kao dokaz da ju je predao.

“Sve sam i Vladi dostavio. Čak i kad bi doktor javno priznao greško, otišao bi kući”, rekao je Enver.

Otac preminule Šeherezade tvrdi: Rebro nam je poslalo lažnu dokumentaciju, oni prikrivaju smrt mog djeteta. Tražim da Beroš kaže istinu, umjesto da štiti svoje kolege

 

Komentari