INCIDENT U BOROVU Pripadnici Torcide izvikivali ‘Ubij Srbina’. Privedeno desetak osoba, bit će prekršajno prijavljeni

Foto: screenshot

Skupina je u nedjelju ujutro položila vijenac na mjestu stradavanja hrvatskih policajaca prije 30 godina, nakon čega su krenuli kroz Borovo selo izvikujući parole usmjerene protiv građana srpske nacionalnosti. 

Kako je za taj portal potvrdio glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković, izgrednici se nisu najavili, što su prethodno trebali napraviti, a tijekom prolaska kroz Borovo selo vikali su ‘Ubij Srbina’ i ‘Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati’, što se može i čuti na snimci koju je portal objavio.

Na snimci se vidi i da skupinu, s desetak metara razmaka, čitavo vrijeme prati policijski automobil.

‘Policiju su pozvali stanovnici. Privedeno je desetak osoba i istraga je u tijeku. Vjerojatno će biti prekršajno prijavljeni’, rekao je Živković za 24sata.



Incident: Torcida izvikivala Ubij Srbina

Na zamolbu novinara da komentira jutrošnji incident u Borovu kada je prolazeći Borovom do mjesta spomen obilježja dvanaestorici redarstvenika skupina navijača Torcide izvikivala “Ubij Srbina”, Božinović je kazao kako će policija u svakom slučaju koji se tiče narušavanja javnog reda i mira poduzeti sve ono što je u njezinoj nadležnosti i kazniti počinitelja.

Naime, skupina navijača Torcide jutros je između 6 i 7 sati prolazeći Borovom do mjesta spomen obilježja redarstvenicima izvikivala neprimjerene povike, potvrdila je PU vukovarsko-srijemska dodajući kako policija raspolaže s identitetom svih sudionika toga incidenta te se obavljaju istražne radnje.

Komentari