IMPOZANTNA IMOVINA MINISTRA PALADINE Oporba upozorava: I od lošeg može postojati gori

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Impozantna imovina ministra graditeljstva Ivana Paladine u četvrtak je oporbene zastupnike nešto manje zanimala od zastoja u obnovi, smatraju da je ni novi ministar neće pokrenuti te upozoravaju da je u Vladu “pristigla potencijalno nova velika afera” i “da od lošeg ima gori”, donosi HRT.

Sabina Glasovac (SDP) kaže kako ne vidi nikakvog pomaka u obnovi što je glavni posao ministra Paladine. “Jedini pomak je potencijalno nova velika afera, puno neodgovorenih pitanja i dokaz da i od lošeg može postojati još i gore, poručuje.

Domagoja Hajdukovića (Socijaldemokrati) izjava ministra Paladine da je ‘puno radio i često riskirao’ podsjeća na opravdanje nekih ljudi iz 90-ih godina kada su na pitanje o ogromnoj imovini koja se stvorila preko noći kazali ‘dok su se drugi veselili, mi smo radili’. Tako su, kaže, valjda radili ministar Paladina i njegova supruga. “Sada bez šale, zaista ne znam što rade oni poznati senzori premijera Plenkovića pa da uopće predloži takvog ministra jer samo niže afere, a od obnove i dalje ni ‘o’, upozava.

– Volio bih da bude obnove zbog građana koji je čekaju, zbog novca kojeg moramo potrošiti, a vrijeme nam curi. Želim vjerovati da će obnove biti, ali kada vidim ministre u Vladi i čime su opterećeni, onda ovaj moj optimizam dolazi u pitanje, zdvojan je Hajduković.



Anka Mrak Taritaš (GLAS) napominje da obnove u Zagrebu nema, a “nema ni starta ministra Paladine”.

– Na sjednici Odbora na kojem smo ga ispitivali shvatila sam da mu je jedino važno da mu u CV-u piše da je bio ministar u jednoj Vladi. Njega obnova ne zanima ni raditi nešto u Ministarstvu. Eventualno ga može zanimati da dobije informacije u vezi državne imovine, kaže i dodaje: “Njega zanima samo paradiranje”.

– I iz njegove imovinske kartice vidi se kako je do sada radio i živio i ne sumnjam da će tako činiti i dalje. On je prikaz loše slike društva u Hrvatskoj, ocjenjuje.

Mislim, dodaje, da sada bivši ministar Darko Horvat lupa glavom u zid i kaže ‘zašto su mene zatvorili, a vidi ovog’.

Božo Petrov (Most) ne misli da je grijeh u Hrvatskoj imati novce, ali, kaže, svačija imovina treba biti stečena na pravilan način. Ako netko ima nekih sumnji, postoje tijela koja to istražuju. Ono što meni nije korektno je prijavljivanje na minimalac, čime izbjegava davanje bilo kakvih financijskih sredstava državi. Volio bih da svojim primjerom pokaže koliko voli državu, apelira Petrov..

O obnovi za koju je nadležan ne mogu govoriti jer je nema, ni u Zagrebu niti na Banovini. Ministar Paladina je još jučer trebao krenuti i ne vjerujem da će se s takvom vlašću i upravljanjem napraviti bilo što, zaključuje Petrov.

– Manje nas zanima imovinska kartica ministra Paladine, a više nas zanima hoće li se obnova napokon pokrenuti jer sadašnje stanje je sramotno i ispod svake kritike je da dvije godine nakon potresa raspravljamo o početku obnove, kritizirao je Igor Peternel (Domovinski pokret).

 

Komentari