IMOVINSKA KARTICA URŠE RAUKAR-GAMULIN Kuće, stanovi, vikendica, poslovni prostori i zlatne poluge, tek su dio imovine najbogatije saborske zastupnice

Zagrebačkog gradonačelnika u Hrvatskom saboru sredinom lipnja zamijenila je glumica Urša Raukar-Gamulin. Po podacima iz njezine imovinske kartice vidljivo je kako je ona najbogatija zastupnica iz Kluba Možemo!. 

Ako se malo detaljnije pogleda u njezinu imovinsku karticu tada se može zaključiti da ta dugogodišnja aktivistica ima zavidnu imovinu.

Navela ja kako je u braku i ima djecu. Također je napisala i da je članica Vijeća gradske četvrti Gornji grad Medveščak i da tu službu obavlja volonterski. Prije političke karijere, Urša Raukar je, od 1983. do 2021. radila u Zagrebačkom kazalištu mladih.

U imovinskoj kartici stoji kako njena sadašnja plaća kao saborske zastupnice iznosi 24.292,86 kuna u bruto iznosu, odnosno 15.791,79 kuna neto. Od ostalih prihoda, navela je iznos nešto manje od 21 tisuću kuna na mjesečnoj razini od imovine i imovinskih prava te primitak bračnog druga u iznosu od 5.754,75 kuna.



Bez kredita, ali sa zlatnim polugama

Nova saborska zastupnica nema kredita, ali ima nekoliko ugovorenih polica osiguranja imovine i polica životnog osiguranja.

Prema imovinskoj kartici posjeduje i dvije kuće, tri stana, šume u Jelsi i Klenovniku, vikendicu u Jelsi, vinograd u Klenovniku te dva poslovna prostora u Zagrebu.

U imovinskoj kartici ima nekoliko spornih nekretnina. Tako je prva navedena kuća s okućnicom u Zagrebu, ali u napomeni piše kako “u stvarnosti na predmetnom zemljištu stoji kuća veće površine otprilike 280 četvornih metara stambenog prostora + 60 četvornih metra podruma, ali to stanje nije evidentirano u zemljišnim knjigama”.

Nadalje, upisana je vikendica s pripadajućim zemljištem u Jelsi, a u napomeni piše kako je “vikendica upisana sa 64 četvorna metra, a u naravi je to na dvije etaže oko 90 četvornih metara stambenog prostora”.

U imovinskoj kartici navodi se i kako je Urša Raukar vlasnica stana u Zagrebu koji u naravi ima 220 četvornih metara te još jednog stana u Zagrebu od 60 četvornih metara, a u tijeku je upis darovnog ugovora na njezinog sina Luku Gamulina.

Sporna je navedena šuma u Jelsi za koju u napomeni piše kako je “u naravi građevinsko zemljište”. Podsjetimo, šuma se “vodi” kao poljoprivredno, a ne građevinsko zemljište i na nju se plaća manji porez.

U trenutku podnošenja izvješća, navela je da njezin bračni partner ima automobil Citroen C5 vrijedan 40 tisuća kuna.

Bračni par Raukar-Gamulin posjeduje i umjetnine vrijedne 120 tisuća kuna koje su dobili u nasljedstvo te zlatne poluge vrijedne 50 tisuća kuna koje su kupili.

Urša Raukar vlasnica je udjela u fondu ZB Invest u vrijednosti oko 2.500 kuna, a ima i štednju nešto veću od 63 tisuće eura.

Članica je Hrvatskog društva filmskih djelatnika.

Nedavno je gostovala na N1 i tada je rekla kako joj “roditelji nisu bili imućni”.

“Imam naslijeđe obitelji od prije rata, imam obiteljsku kuću u Bosanskoj, živim sa suprugom u stanu od njegovih roditelja na Gornjem gradu. Imam stan koji sam naslijedila od pokojne sestre u Martićevoj, dio stana u Palmotićevoj koji sam naslijedila od pokojne tete. Denacionalizacijom mi je vraćeno po pola dva mala poslovna prostora. Posebno me veseli vraćeno mi je skoro sto hektara šume na području Klenovnika i Ivanca, dobila sam spor sa Zagrebom milijun kuna. Pokojna sestra i ja samo pokrenule 1986. kad su nam srušili kuću koja je moja baka sinu poklonila u Podsusedu, tamo je sagrađena sportska dvorana”, rekla je Urša Raukar.

 

Komentari