IMOVINSKA KARTICA MINISTRA FILIPOVIĆA Stan vrijedan 1,6 milijuna kuna, mercedes od 337 tisuća kuna…

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Novi ministar gospodarstva, 38-godišnji Davor Filipović, i njegova supruga uštedjeli su, kako je naveo u svojoj imovinskoj kartici, gotovo dva milijuna kuna, točnije 1,99 milijuna.

Uz to, posjeduju stan u Zagrebu od 72 četvorna metra, garažu i garažno mjesto koje su, pak, kupili novcem koji su im darovali roditelji. U imovinskoj kartici je procijenio da njegov stan vrijedi 1,6 milijuna kuna, garaža, pak, 150 tisuća kuna, a garažno mjesto 112 tisuća kuna, nabraja Jutarnji list.

Ušteđevinu su, kako je navedeno u kartici, stekli “od primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada, od drugih izvora dohotka, od imovine i imovinskih prava, od kapitala te prodajom imovine”.

Filipović na mjestu ministra ima plaću od oko 17 tisuća kuna, dok njegova supruga zarađuje 14,9 tisuća kuna na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, gdje njezin suprug radi kao izvanredni profesor. Od pokretnina Filipović posjeduje auto Mercedes E200d kupljen 2019. i procijenjen na 337 tisuća kuna. Ulagao je u dionice Hrvatskog telekoma i Atlantic grupe. Ostalih vrijednih pokretnina, a ni nekretnina, nemaju, odnosno nisu navedene u ministrovoj imovinskoj kartici.Filipović je karijeru počeo kao asistent ovlaštenog revizora te je bio investicijski analitičar, kako stoji u njegovoj biografiji, potom je od 2008. godine počeo raditi na Ekonomskom fakultetu, isprva kao asistent i viši asistent na Katedri za organizaciju i menadžment, zatim je postao docent, a 2017. godine je ušao u politiku kao zastupnik u Gradskoj skupštini. Otada preuzima funkcije poput predsjednika Nadzornog odbora Hrvatskih šuma, člana Nadzornog odbora INA-e, a bio je i kandidat HDZ-a za zagrebačkoga gradonačelnika, no nije uspio pa je danas ministar gospodarstva.

Imovinsku karticu Davora Filipovića u cijelosti možete pogledati OVDJE.

 

Komentari