Imoćanin dobrovoljno popravlja gradsku imovinu, komunalci mu prijete prijavom

Toni Rebić Foto: Andre Topić/Index

Toni Rebić iz Vinjana Donjih kod Imotskog, koji je počeo popravljati zapuštene objekte na javnim površinama, postao je najpoznatiji stolar u Hrvatskoj. No, to se nije svidjelo lokalnim političarima. 

HDZ-ov gradonačelnik Ivan Budalić za inat mu je na gradskoj web stranici objavio da ima dug prema Gradu. Rebić navodi kako je više puta pitao na što se taj dug odnosi, ali nikad nije dobio odgovor, ispričao je za Index.

Time se sad bave odvjetnici te Agencija za zaštitu osobnih podataka jer je HDZ-ovac koji se novinarima ne javlja na mobitel prekršio GDPR objavom takve rečenice.

Rebić je uredio i klupe između Crvenog i Modrog jezera, koja će uskoro razgledavati UNESCO-vi stručnjaci da vide hoće li ih staviti pod zaštitu, i vrata povijesne tvrđave i odmaralište uz šumski put.



Potom mu je kaznenom prijavom prijetio komunalni redar jer je na Facebooku najavio da će nastaviti akciju bojanja klupa uz jezero. Komunalac tvrdi da je to uništavanje gradske imovine. Rekao mu je da nije ovlašten za to i da su morali skidati boju.

“…Ja san samo krenio službe ignorirat ko što one mene ignoriraju osan godina. Znači, na način: neće oni – a ja ih plaćan. Dobro, onda ću ja”, rekao je.

To ga nije sputalo i dalje radi najbolje što zna te je dobio i nekoliko donacija nakon što su priče o njemu došle u medije. Odlučili su dati namještaj, kante i što god treba, samo da se postave na javne površine kako Rebić hoće. I to je on objavio na svom Facebooku, ali mu se iz Grada nisu javili.

Kampanja za izbore

Prvi je u Hrvatskoj počeo kampanju za lokalne izbore koji će se održati za četiri godine.

“Moja kampanja je krenila ima desetak dana. Jer kampanja se ne radi 10 dana prije izbora, nego odma čin završe. Moraš se četiri godine dokazivat ljudima da bi ih izvuka iz kuće da glasaju. Nisu krivi oni šta ne izlaze na izbore. Krivi su ovi što te liste prave, te programe i u njima ne nude ništa. A i kad dobijen nečiji glas, šta će mi, ako ti ljudi neće dat malo ruke? Ako nećeš dat malo ruke, pa bilo kako, nemoj mi dat glas, molin te! Znači, ja ću molit ljude da ne glasaju za mene”, istaknuo je.

Komentari