Imenovano Povjerenstvo za znanstvenu procjenu doktorata Vice Mihanovića

Photo: Milan Sabic/PIXSELL

Imenovano je novo Povjerenstvo za znanstvenu procjenu doktorske disertacije Vice Mihanovića, predsjednika splitskog HDZ-a. Povjerenstvo će odlučivati o eventualnom plagiranju doktorata Vice Mihanovića.

Podsjetimo, sve je počelo nakon otkrića portala Index.hr da je čelni čovjek splitske Lučke uprave odlučio doktorirati na drugom kraju Hrvatske, i to pred povjerenstvom čiji je predsjednik bio Joško Dvornik, također član HDZ-a i predsjednik Upravnog vijeća Lučke uprave Split.

Mihanovićev rad izazvao je zanimanje javnosti i zbog jezičnih konstrukcija poput ove: “Teorijska paradigma rasta trajnog propusnosti izazvala je operativna, društvena i ekološka zabrinutost, s obzirom na rizik od prekomjernog kapaciteta i disekonomija razmjera.”

No, Mihanović je poručio da će tužiti Index te da njegov rad nije plagijat.



“Moj doktorski rad je jedinstven po svojoj temi, ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu. No, sve ćemo vidjeti na sudu i izborima”, rekao je Mihanović krajem travnja.

Članovi Povjerenstva su izv. prof. dr. sc. Ivana Šandrk Nukić, izvanredna profesorica Građevinskog i arhitektonskog fakulteta Osijek, prof. dr. sc. Vinko Kandžija, professor emeritus Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Nikola Knego, redoviti profesor Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, Prof. dr. sc. Bahrija Umihanić, redoviti profesor Ekonomskog fakulteta u Tuzli te prof. dr. sc. Eldin Mehić, redoviti profesor Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, javlja N1.

 

Komentari