Iluzionist ponudio britanskoj vladi svoje sposobnosti

Uri Geller/Twitter

Izraelski iluzionist i telekinezist Uri Geller prijavio se za posao u britanskoj vladi pošto je glavni savjetnik premijera Dominic Cummings pozvao sve “čudake i neprilagođene” da to učine, pojasnivši kako je u državnim službama malo onih koji pokazuju stvarnu kreativnu i kognitivnu razliku.

Geller (73) smatra da nijedan drugi kandidat neće imati njegove kvalitete. Proslavio se sedamdesetih godina prošlog stoljeća kada je na televiziji pokazivao svoje telekinetičke sposobnosti, poput savijanja žlica bez dodira.

U molbi koja počinje riječima “Dragi Dome”, Geller, koji ima i britansko državljanstvo, britanskoj vladi nudi da iskoristi njegove “istinske psihičke moći”.

“Želite nekoga na granici znanosti predviđanja. Ne tražite više”, piše Geller u pismu upućenom Cummingsu, glavnom savjetniku Borisa Johnsona. U njemu navodi i da je njegova karijera iluzionista i zabavljača bila “savršena maska” za rad u obavještajnim službama.



“Trenutačno sam zauzet organizacijom otvorenja Muzeja Uri Geller u Izraelu, no razmislio bih o preseljenju Britaniju zbog dobrog zaposlenja”, napisao je među ostalim.

Cummings je prošli tjedan na svojem blogu pozvao osobe s raznim kvalitetama i sposobnostima da se prijave za britanske političke savjetnike.

Vlada želi zaposliti neobične ljude

Kontroverzni britanski savjetnik, koji je 2016. predvodio kampanju za referendum o izlasku Velike Britanije iz EU-a, kazao je da vlada želi zaposliti neobične ljudi, uključujući i stručnjake za analizu i obradu podataka, programere te stručnjake za politiku i komunikaciju.

Poziv je privukao Gellera koji očigledno podupire Johnsona. U prosincu je izjavio da mu je pomogao da se održi na vlasti kada je njegovim pomoćnicima dao žlicu punu pozitivne energije, koja je pripadala bivšoj izraelskoj premijerki Goldi Meir.

“Tijekom rada u obavještajnim službama pomagao sam u operaciji Pustinjska oluja te svoje vještine koristio u brisanju ključnih diplomatskih CD diskova, koji su bili upućenu u Moskvu”, istaknuo je.

“Možda biste moje telekinetičke sposobnosti mogli iskoristiti u svojim odnosima s Michelom Barnierom”, dodao je u pismu, aludirajući na pregovore o brexitu s Europskom unijom.

Na Reutersovo pitanje vjeruje li da će mu paranormalne sposobnosti dati prednost u odnosu na ostale kandidate, odgovorio je potvrdno.

“Mislim da nitko od ostalih kandidata koji su ispunili obrazac nema sposobnosti poput mene, premda nisam stoposto siguran”, rekao je.

Komentari