Ilijaš o Bandićevu odbacivanju HDZ-ovih amandmana: Nije to odbacivanje, to je zaključak

N1

Kazimir Ilijaš, predsjednik Kluba gradskih zastupnika HDZ-a, prokomentirao je donošenje Generalnog urbanističkog plana oko kojeg se u zagrebačkoj Gradskoj skupštini raspravlja više od pet sati.

“Zaprimili smo zaključak u kojem je navedeno da amandmani nisu prošli određenu proceduru. Kad bi tome bilo tako onda svi amandmani ne bi imali smisla. Amandmani se mogu podnijeti do zaključenja rasprave, kao što se mogu i povući. Mi ostajemo pri svojim amandmanima… Postupit ćemo odgovorno, stojimo kod naših amandmana. Smatramo da su oni upravo ono što treba u urbanističkom dijelu grada Zagreba”, rekao je Ilijaš.

Hoće li ili neće glasati za GUP, kaže kako će vidjeti kako će proći njihovi amandmani. “Bitno nam je da naši amandmani budu usvojeni.”

O Bandićevom odbacivanju HDZ-ovih amandmana

“Nije to odbacivanje, to je zaključak koji smo zaprimili… Amandmani su podneseni sukladno Statutu i Poslovniku, mi iza njih stojimo, a u samom glasanju koje će biti, vidjet ćete kako ćemo mi onda postupiti”, komentirao je.



HDZ neće ulagati više amandmana, kaže Ilijaš. “Stav Kluba zastupnika HDZ-a je da ostajemo pri svojim amandmanima. Uvijek može doći do povlačenja, može se glasati ovako ili onako. Naš stav je tu jasan, dosljedan otpočetka.”

Hoće li ishod utjecati na koaliciju, odgovorio je kako će se to tek vidjeti te da je već bilo neslaganja oko pojedinih tema unutar koalicije, ali uvijek uzimaju u obzir dobrobit građana.

Komentari