IGROKAZ U REŽIJI PREMIJERA I PREDSJEDNIKA Vrdoljak brani Milanovića; Suverenisti poručili da HDZ i SDP ponovno svađaju narod

Ronald Gorsic / CROPIX

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak potpuno razumije reakciju predsjednika Zorana Milanovića jer i njemu uzvik “Za dom spremni” izaziva “gađenje”, a Hrvatski suverenisti smatraju da se HDZ i SDP vraćaju prokušanom receptu ostanka na vlasti – svađanju naroda pred izbore.

Osuda predsjednika HNS-a

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak tako je najoštrije osudio uzvik “Za dom spremni!” (ZDS) u javnom prostoru Republike Hrvatske, ustvrdio da mu taj uzvik “izaziva gađenje”

“HNS kao liberalna stranka najoštrije osuđuje korištenje uzvika ‘ZDS’ u javnom prostoru Republike Hrvatske, kako u bilo kojoj prilici i formatu, tako i na današnjem obilježavanju 25. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Bljesak”, priopćio je Ured za odnose s medijima HNS-a.

Milanović: Oznaci ‘Za dom spremni’ nije mjesto na ovakvom mjestu. To je namjerna provokacija i smatram to gaženjem žrtava


Kako je istaknuto, taj nije u skladu s Ustavom Republike Hrvatske i samim time nema mu mjesta u javnom životu zemlje i to sav moderni i napredni svijet, kojem Hrvatska pripada, razumije.

Predsjednik Vrdoljak ustvrdio je pak “da se u HNS-u klanjaju svim žrtvama i niti jednoj ideologij” te smatra da je skandalozno da niti jedno odavanje spomena žrtvama ne može proći bez povratka u mračnu prošlost.

“Potpuno razumijem reakciju predsjednika Republike Zorana Milanovića jer taj uzvik i meni izaziva gađenje. Moja Hrvatska je otvorena i tolerantna Hrvatska i pozdravu ZDS nema i ne smije biti mjesta u javnom prostoru”, istaknuo je predsjednik HNS-a.

Evo tko je nosio majicu s natpisom zbog kojeg je Milanović otišao s obilježavanja Bljeska

Zaključio je kako je dužnost svih u javnom životu, koji žele da Hrvatska ide naprijed, da takve poteze osude.

Prvosvibanjski ‘igrokaz u režiji’ Milanovića i Plenkovića

S obzirom da se bliže izbori, HDZ i SDP se vraćaju prokušanom receptu ostanka na vlasti – svađanju naroda, smatraju pak Hrvatski suverenisti.

“HDZ i SDP nemaju odgovor na pitanje zašto je Hrvatska po gospodarskom razvoju, po konkurentnosti i po razvoju poduzetništva na začelju europskih zemalja, zašto se u Poljsku vraćaju mladi Poljaci, a iz Hrvatske mladi odlaze, zašto Mađarska bilježi rast nataliteta za 20 posto a Hrvatska izumire, zašto ostale europske zemlje imaju razvijenu poljoprivredu, a mi ovisimo o uvozničkom prehrambenom lobiju”, istaknuli su Hrvatski suverenisti u priopćenju kojim su reagirali na događaje u Okučanima tijekom obilježavanja jubilarne – 25. obljetnice Vojno- redarstvene operacije “Bljesak”.

Plenković: Ovo što je predsjednik napravio nije dobro, jer ovdje smo došli zbog hrvatske slobode

Ustvrdili su kako, umjesto odgovora na ta pitanja, HDZ i SDP provociraju podjele u hrvatskom društvu te se nadaju da će se birači “zakopati u rovove”, zaboraviti na prethodno navedena ključna pitanja i birati HDZ, kao “najsigurnijega borca protiv SDP-a“ i SDP kao „najsigurnijega borca protiv HDZ-a“.

“Da apsurd ovog igrokaza bude veći, istovremeno taj HDZ i SDP dogovaraju veliku koaliciju. Iskustvo nam je pokazalo da i jedni i drugi, i HDZ i SDP, nemaju problema nakon izbora s neprincipijelnim koalicijama i prelijetanjima”, navedeno je.

Hrvatski suverenisti smatraju kako je jedini problem HDZ-a i SDP-a je što podcjenjuju hrvatski narod i zato “pozivaju još jednom na zajedništvo svih suverenističkih snaga u Hrvatskoj jer zajedno možemo učiniti Hrvatsku suverenom, snažnom i sretnom državom”.

Komentari