Igor Peternel: Pravo vlasništva mora se poštivati kao jedno od temeljnih civilizacijskih tekovina

Igor Peternel, Josip Hrastić, Barbara Knežević

Domovinski pokret danas je, u suradnji s udrugom ‘Vlasništvo i posjed’, organizirao konferenciju za medije zbog takozvane nove nacionalizacije. Na konferenciji je sudjelovao Josip Hrastić, tajnik udruge Vlasništvo i posjed te Igor Peternel i Barbara Knežević s liste Domovinskog pokreta u prvoj izbornoj jedinici.

“2018. godine donesene su izmjene zakona o najmu stanova, no time se problem samo djelomično riješio. U drugoj smo godini provedbe zakona i u predizbornoj smo kampanji, pa tako slušamo niz nevjerojatnih izjava koje su, mahom iz lijevih stranaka, usmjerene prema novoj nacionalizaciji gdje visoki političari i saborski zastupnici naglašavaju kako će stanovi pripasti najmoprimcima. To je nevjerojatno i ne smije se dogoditi. Mi smo europska civilizirana država i ovakve su situacije vrlo uznemirujuće”, rekao je Hrastić.

Peternel: Vlasnicima se treba vratiti njihovo vlasništvo

Peternel se nadovezao i naglasio kako se pravo vlasništva mora poštivati kao jedno od temeljnih civilizacijskih tekovina.

“Vlasnicima se u potpunosti treba vratiti njihovo vlasništvo, a najmoprimcima osigurati određenu zadovoljštinu umjesto ulaska u vlasničku strukturu stanova koje koriste. Mi ćemo kao buduća vlada raditi na tome”, zaključio je Peternel.



Barbara Knežević naglasila je kako je proceduralna netemeljitost Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja neprihvatljiva. Zaključila je kako su postupci oko eksproprijacijskog zakona izuzetno spori, a time i skupi za porezne obveznike te kako slučaj s udrugom Vlasništvo i posjed pokazuje da se treba dobro primiti posla kako bi se svačije pravo na vlasništvo zaštitilo.

Komentari