I u utorak vjetrovito te po Hrvatskoj dosta različito

Ilustracija Foto: Pixabay

U utorak će u istočnoj Hrvatskoj biti uglavnom sunčano. Puhat će i dalje umjeren, na udare mjestimice i jak istočni i sjeveroistočni vjetar. Temperatura zraka ujutro će biti od 7 do 9 °C, a najviša dnevna između 19 i 21 °C.

Sunčano će prevladavati i u središnjoj Hrvatskoj, uz jutarnju temperaturu između 5 i 8 °C, a dnevne od 16 do 20 °C. Bit će razmjerno vjetrovito uz umjeren sjeveroistočnjak i istočnjak, koji ponegdje može imati jake udare.

Vjetrovito i u gorju, a i na sjevernom Jadranu, uz buru, mjestimice jaku i olujnu, posebno podno Velebita, gdje lokalno može imati i orkanske udare. Oblaka će više biti na otocima te u Lici, pri čemu samo rijetko može pasti i malo kiše. Najviša temperatura zraka od 13 do 16 °C, na sjevernom Jadranu između 18 i 20 °C.

Na srednjem Jadranu će utorak biti umjereno i pretežno oblačan. Ponegdje treba računati na kišu, posebno na otvorenom moru i na otocima, a najmanja je vjerojatnost za kišu na sjeveru Dalmacije, gdje će puhati bura. Drugdje će biti juga. Temperatura podjednaka kao u ponedjeljak ili malo niža – uglavnom od 17 do 21 °C, u unutrašnjosti od 15 do 19 °C.



Na jugu Lijepe naše podjednake vrijednosti temperature zraka. Prevladavat će oblačno, uz mjestimičnu kišu. Puhat će slabo i umjereno jugo, ujutro ponegdje bura i istočnjak, pri čemu će more biti malo do umjereno valovito.”

U nastavku tjedna većinom sunčano i toplije, ali još uz buru…

“Od srijede u unutrašnjosti većinom sunčano. Povremeno će biti umjerene naoblake, no vjerojatnost kiše je mala. Puhat će sjeveroistočni i istočni vjetar, koji će u četvrtak oslabjeti, a dnevna temperatura zraka malo će porasti.

Na većem dijelu Jadrana do petka će prevladavati sunčano, uz najvišu temperaturu zraka uglavnom oko 20 °C. Više će oblaka još biti na jugu u srijedu te u prvom dijelu četvrtka, pri čemu mjestimice može pasti malo kiše. Bura će od četvrtka oslabjeti.”, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari