I u srijedu razmjerno toplo, uz povremene oborine, na Jadranu i južinu…

“Na istoku Hrvatske u srijedu promjenjivo, mjestimice i pretežno oblačno, uz povremenu kišu, češću prijepodne. Vjetar će biti uglavnom slab. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 5 °C, a najviša dnevna između 8 i 11 °C.

U središnjoj Hrvatskoj također će mjestimične kiše biti ponajprije prijepodne, a poslijepodne su vrlo vjerojatna dulja suha razdoblja. Uz promjenjivu naoblaku bit će i sunčanih razdoblja, no dnevna temperatura zraka bit će većinom niža nego u utorak.

U Gorskom kotaru, Lici i na sjevernom Jadranu umjereno do pretežno oblačno uz povremenu kišu, u višem gorju susnježicu i snijeg. Poslijepodne će oborina biti prostorno i količinski manje. U gorju će puhati do umjeren jugozapadnjak, a na sjevernom će Jadranu jugozapadnjak slabjeti i okretati na zapadnjak i sjeverozapadnjak.

U Dalmaciji vrlo promjenjivo uz čestu kišu, ponegdje i grmljavinu te obilnije pljuskove. Jak i vrlo jak južni vjetar okretat će na jugozapadni, potom u sjevernom Dalmaciji i na sjeverozapadni, uz obalu sjeverni vjetar i buru. More će biti umjereno valovito i valovito.



Prema otvorenom moru na jugu Hrvatske prijepodne i jače valovito. Na krajnjem jugu prevladavat će vjetrovito i oblačno vrijeme s povremenom kišom, lokalno vjerojatno i više od 50 litara po četvornom metru.”

I dalje promjenjivo i razmjerno toplo, većinom uz južinu te povremene oborine

“Na Silvestrovo stiže kratki predah od južine, pri čemu će na Jadranu jačih pljuskova biti još u Dalmaciji, osobito prijepodne. Početak nove godine ponovno u znaku južine te povremene kiše pa će i temperatura zraka ponovno porasti.

Četvrtak će u kopnenom području početi oblačnim vremenom i povremenom kišom, u gorju snijegom, a uz pad temperature susnježice i snijega nakratko može biti i u nekim nizinama. Popodne će se sa zapada djelomice razvedriti te će Silvestarska noć biti hladna i u većini krajeva bez oborina. U petak ponovno sve oblačnije – prvo u gorju, prema večeri i drugdje, uz južni i jugozapadni vjetar.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Komentari