I u petak od pretežno sunčanog do oblačnog bez znatnije promjene

I u petak će u istočnoj Hrvatskoj biti tmurno, oblačno i maglovito. Ponegdje je moguća rosulja, a sunčana razdoblja samo u najvišem gorju zapadne Slavonije. Vjetar slab. Jutarnja temperatura od 0 do 2 °C, a najviša dnevna oko 5 °C.

Malo niža temperatura bit će u središnjoj Hrvatskoj, uz također oblačno i maglovito vrijeme, ponegdje uz mogućnost slabe kiše ili rosulje. Vjetar slab.

Na sjevernom Jadranu i u gorju umjereno i pretežno oblačno, mjestimice uz maglu, osobito po kotlinama i u gorskim zavalama. Ponegdje može biti slabe kiše, a u gorju i rosulje. Vjetar uglavnom slab promjenjiva smjera. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 3 °C, uz obalu između 6 i 9 °C. Najviša dnevna od 3 do 7 °C, na moru između 11 i 14 °C.

U Dalmaciji barem djelomice sunčano. Vjetar uglavnom slab, prema otvorenom moru mjestimice umjeren sjeverozapadni, pri čemu će more biti mirno ili malo valovito. Jutarna temperatura zraka od -1 do 2 °C, uz obalu između 7 i 10 °C, a najviša dnevna uglavnom od 12 do 16 °C.



Na jugu Hrvatske podjednaka temperatura zraka, uz najviše sunčana vremena. Vjetar većinom slab promjenjiva smjera.”

I sljedećih dana bez znatnije promjene

“Idućih dana u unutrašnjosti bez veće promjene – i dalje većinom tmurno, oblačno i maglovito, ponegdje sa slabom kišom ili rosuljom. Sunčana razdoblja većinom u višem gorju. Vjetar uglavnom slab. Temperatura zraka bez znatnije promjene, i dalje većinom malo viša od prosjeka.

Na sjevernom Jadranu promjenjivo pa i pretežno oblačno, mjestimice s maglom i sumaglicom, a ponegdje može pasti i malo kiše, osobito u nedjelju i ponedjeljak. U Dalmaciji uglavnom sunčano i razmjerno toplo. Vjetar većinom slab. U nedjelju će zapuhati umjereno, mjestimice i jako jugo, koje će u ponedjeljak okrenuti na sjeverozapadnjak.”, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Komentari