I u petak oborine, većinom promjenjivo i toplije, samo ponegdje uz malo kiše

Na jugu Hrvatske će tijekom noći još ponegdje biti kiše, a moguća je i grmljavina. No, u petak za većinu povoljnije vrijeme, uz manje kiše i više sunčanih sati. Uz najprije buru i istočnjak, zatim jačanje juga – temperatura zraka ujutro će biti od 5 do 8 °C, a poslijepodne oko 13 °C.

Oko prosječnih vrijednosti za početak godine bit će i na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije, gdje su u noći i ujutro mogući i “minusi”. Jugo će jačati pa će do večeri imati i olujne udare, uz more prijepodne malo do umjereno valovito, zatim valovitije. I pritom promjenjivo, uz sunčana razdoblja, ali i povremenu mjestimičnu kišu, osobito prema večeri.

U zapadnijem će području oborina biti već u noći i prijepodne, kada će ponegdje u gorju padati i snijeg, a na sjevernom Jadranu već mjestimice može biti i obilnije kiše. Sunčanih sati malo, gdjegod i nimalo, a jugo i jugozapadnjak u jačanju pa će i dnevna temperatura biti viša nego u četvrtak. No, u noći i ujutro uz more 4 do 8 °C, a u gorju i unutrašnjosti Istre -3 do 0 °C.

I u središnjoj Hrvatskoj u noći i ujutro “minusi” česti i razmjerno mali, ali za one bez krova nad glavom i grijanja – itekako osjetni. Nakon mjestimične jutarnje magle u većini će krajeva biti djelomice sunčano, uz slab do rijetko umjeren jugozapadnjak te najvišu temperaturu 8 i 9 °C.



Nakon prestanka kiše i djelomičnog razvedravanja u noći – i na istoku Hrvatske jutro će biti hladnije nego u četvrtak, ponegdje uz maglu, a tijekom dana uz sunčana razdoblja malo toplije nego posljednjeg dana 2020. godine.

I sljedećih dana promjenjivo, uz južinu, te razmjerno toplo

Razmjerno toplo za početak siječnja bit će i sljedećih dana, ali i dalje promjenjivo, uz svakodnevnu kišu u južnijim kopnenim krajevima, a od nedjelje i u sjevernijima. Početkom sljedećega tjedna u gorju je ponovno moguć snijeg.

Na Jadranu i kišovitije i vjetrovitije, osobito tijekom vikenda, kada će u mnogim mjestima biti česte i obilne kiše, a jugo jako, posebice u subotu i olujno. S njegovim slabljenjem temperatura zraka bit će u padu, osobito od ponedjeljka, piše HRT.

Komentari