I u nedjelju promjenjivo, uz oborine češće na Jadranu i uz njega…

Foto: Damjan Tadic / CROPIX/ilustracija

Nedjelja će na istoku Hrvatske biti promjenjivo oblačna, uz sunčana razdoblja, mjestimice i dulja, a povremene kiše, većinom slabe, bit će uglavnom u Podunavlju, gdje će puhati i povremeno umjeren jugoistočni vjetar. Bit će i dalje razmjerno toplo, ujutro uz temperaturu od 2 do 4 °C, a najviša dnevna između 8 i 11 °C.

U središnjoj Hrvatskoj većinom malo niža temperatura – jutarnja od 1 do 3 °C, poslijepodnevna 6 do 9 °C. I pritom će uz promjenljivu naoblaku biti mjestimične kiše, ujutro često i magle. Vjetar slab.

Na sjevernom Jadranu i u gorju promjenjivo, u Lici veći dio dana i pretežno oblačno. Povremeno će biti kiše, u najvišem gorju susnježice i snijega, a mjestimice će pasti i više od 20 litara po četvornome metru. Jugo i jugozapadnjak oslabjet će i okrenuti prolazno na istočni vjetar, u noći na ponedjeljak i buru.

U Dalmaciji umjereno i pretežno oblačno te osobito u prvom dijelu dana i vjetrovito, uz jako jugo koje će poslijepodne slabjeti te uz obalu navečer okrenuti na istočnjak i buru. Bit će i izraženijih pljuskova s kojima će pasti i obilnija oborina. Temperatura zraka ujutro uglavnom od 6 do 11 °C, a najviša dnevna između 11 i 14 °C, u unutrašnjosti od 8 do 10 °C.



Na krajnjem jugu Hrvatske prevladavajuće oblačno, kišovito i vjetrovito. Jugo će biti jako pa i olujno u prvom dijelu dana, a past će mjestimice i više od 50 litara po četvornome metru. Na Sniježnici će padati i susnježica i snijeg. Temperatura zraka uglavnom od 9 do 13 °C.”

I dalje promjenjivo, uz oborine, a na Jadranu povremeno i vjetrovito

“Vrlo promjenjivo vrijeme nastavit će se i idućih dana, na Jadranu povremeno donoseći i obilnije pljuskove te jak i olujan vjetar, posebice u utorak i srijedu. Temperatura zraka malo će se sniziti.

Hladnije i na kopnu, posebice danju, ali će “minusi” još uglavnom izostati. Uz umjereno do pretežno oblačno vrijeme u utorak i srijedu u gorju će nastati novi znatniji snježni pokrivač, a susnježice prolazno može biti i u nekim nizinama središnje Hrvatske.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Komentari