I u nedjelju nas čeka bura, mraz i hladna jutra

Cropix

Na istoku unutrašnjosti u nedjelju promjenjiva naoblaka, no bit će duljih sunčanih razdoblja, a ujutro ponegdje i magle. Jutro će biti hladno, uz najnižu temperaturu od -6 do -3 °C, a najviša dnevna bit će između 5 i 7 °C.

I u središnjoj Hrvatskoj treba naglasiti jutarnju hladnoću, vrlo rijetko i maglu, nakon čega će uz obilje sunčanog vremena temperatura porasti na vrijednosti između 5 i 7 °C. Vjetar će biti slab, samo prema večeri na sjeverozapadu ponegdje do umjeren južni i jugozapadni.

Prevladavajuće sunčano, često i sasvim vedro bit će i u gorju te na sjevernom Jadranu, gdje će još ujutro bura mjestimice biti jaka, posebice podno Velebita. Poslijepodne će vjetar uglavnom biti slab pa će i more biti u daljnjem smirivanju. Mraza će biti u gorju i unutrašnjosti Istre, no ne može se isključiti ni mogućnost za slab mraz pri tlu i ponegdje duž obale.

Prohladno će jutro biti i u Dalmaciji, gdje je također mraz vjerojatan u unutrašnjosti, a mjestimice ga pri tlu u zavjetrinama može biti i bliže obali. Bura će također prijepodne sasvim oslabjeti pa će popodnevna temperatura biti viša od današnje.



I na krajnjem jugu Hrvatske sunčano, uz ujutro mjestimice umjerenu do jaku buru. Temperatura zraka ujutro od 3 °C u unutrašnjosti do 9 °C ponegdje na obali i otocima, a najviša dnevna oko 15 °C.”

U novome tjednu oblačnije, uz porast temperature, ali…

“U prvoj će polovini tjedna na Jadranu biti promjenjive naoblake, no većinom će biti barem djelomice sunčano. Uz prolazno naoblačenje s ponedjeljka na utorak mala je vjerojatnost za mjestimice malo kiše. Ponovno će zapuhati umjerena i jaka bura. Temperatura zraka uglavnom u blagom porastu.

U unutrašnjosti će također od ponedjeljka biti više oblaka, no i dalje uz sunčana razdoblja. Vjerojatnost za dugotrajniju maglu povećava se sredinom tjedna, od srijede. Također će na prijelazu s ponedjeljka na utorak biti moguće slabe i rijetke oborine. Vedra noć ili uz tek malo oblaka te slab vjetar na kopnu za posljedicu će imati i nižu temperaturu pa će posvuda na kopnu biti jačeg mraza.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Komentari