I SDP IMA SVOG REKTALNOG ALPINISTA Bero je lider, radom je zaslužio nositi listu!

Da će Davor Bernardić biti prvi na listi Restart koalicije u Zagrebu već je poznato, a i sasvim je logično jer je iz Zagreba i kandidira se za premijera.

Ali to nije spriječilo vodstvo SDP-ova ogranka četvrti Črnomerec da ponosno istaknu Davora Bernardića kao najboljeg. Iako Bernardić pripada drugom zagrebačkom ogranku. Štoviše, predsjednik SDP-a Črnomerec, široj javnosti nepoznati Daniel Mlađenović potpisao zaključak predsjedništva tog ogranka u kojem je nahvalio šefa stranke.

Mali je problem što su u tom zanosu Beru kandidirali za nositelja liste iako ta funkcija ne postoji. Ali to su već nijanse.

“SDP Črnomerec smatra da je predsjednik SDP-a Davor Bernardić svojim radom, zalaganjem i pobjedničkim liderstvom zaslužio najviše mjesto na listi za Hrvatski Sabor. Davor Bernardić je vodeća figura SDP-ove politike i svakako će svojim mjestom na listi osigurati broj glasova koji će biti uvelike veći od glasova drugih lista – piše u zaključku koji je potpisao Mlađenović.



Nadalje su zaključili da više niti jedan član njihova ogranka na Črnomercu ne udovoljava kriterijima za listu i neće više nikoga kandidirati.

“Ovaj zaključak je klasični primjer rektalnog alpinizma”, kaže jedan član SDP-a za 24 sata. Naime Mlađenovićev dopis se dijeli među članovima kao primjer kako se dodvoriti šefu.

Inače je pojam “rektalni alpinist” postao šire poznat kada je ovaj mjesec Davor Bernardić tako javno nazvao glavnog tajnika HDZ-a Gordana Jandrokovića. I zbog tog neprimjerenog govora i vrijeđanja, Jandroković je odlučio tužiti šefa SDP-a.

Manje je poznato da taj pojam već duže kruži među SDP-ovcima. Korišten je u internoj prepisci prije četiri godine kada su se za predsjednika SDP-a borili Zlatko Komadina(uz podršku Bernardića) protiv Zorana Milanovića. “Milanovićevci” su opisali kao rektalni alpinizam istupe i govore jednog člana. I inače su zdušno vrijeđali kolege koje su u suprotnom taboru. Komadina tada nije pobijedio, ali kada su 24sata objavila prepisku, Davor Bernardić ju je osudio kao neprimjerenu. A onda je javno epitet “rektalnog alpiniste” zalijepio Jandrokoviću i zaradio tužbu.

Komentari