I pored brojnih ozljeda, vatrogasci neumorno saniraju posljedice potresa

Ilustracija Foto: Facebook

Vatrogasne snage dosad bilježe sedam ozlijeđenih vatrogasaca na potresom ugroženom području, a u petak nastavljaju saniranje posljedica razornog potresa unatoč teškim uvjetima na terenu, uz poštivanje epidemioloških mjera za sprječavanje širenja zaraze.

Vatrogasci su angažirani na području Sisačko-moslavačke županije te Grada Zagreba i Zagrebačke županije, priopćeno je iz Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ).

U Sisačko-moslavačkoj županiji vatrogasne snage nastavljaju s uklanjanjem oštećenih dimnjaka, saniranjem krovišta, uklanjanjem crijepova i cigli te osiguravanjem ruševnih mjesta kako bi zaštitili ljudske živote i imovinu.

Kao i proteklih dana izvršene su smjene ljudstva s dopunom snaga i također otpuštanjem na odmor dijela snaga. Sve dislocirane snage iz drugih županija bile su raspoređene na području Gradova Sisak, Petrinja i Glina te općine Majur kod Hrvatske Kostajnice, navode iz HVZ-a.



Tijekom jučerašnjeg dana bilo je angažirano ukupno 439 vatrogasaca sa 149 vatrogasnih vozila iz Sisačko-moslavačke županije, drugih vatrogasnih zajednica županija te DVIP-ova Zadar, Split i Šibenik, navodi u priopćenju Hrvatska vatrogasna zajednica.

Na vatrogasnoj intervenciji došlo je do ozlijede noge jednog vatrogasca iz DVD-a Ivanec (Varaždinska županija) te  je zbrinut u Općoj bolnici Sisak.

Dosad je zabilježeno ukupno sedam ozlijeđenih vatrogasaca (JVP Split, DVD-a Otočac, DVIP-a Dubrovnik, DVD-a Novalja, Kupinečki Kraljevec, Gračani i Ivanec).

Vatrogasne snage su i tijekom noći bile na obilasku terena, i do daljnjega nastavljaju sa saniranjem posljedica razornog potresa na Banovini.

“Vatrogasci su cijelo vrijeme na terenu i ostat će dokle god ima potrebe. Obzirom na otežane uvjete rada, ali i dalje sveprisutnu opasnost od zaraze koronavirusom, želim upozoriti na poštivanje epidemioloških mjera, nošenje zaštitne maske, držanje razmaka kako bismo smanjili mogućnost zaraze”, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Vatrogasci Grada Zagreba i Zagrebačke županije odradili gotovo 100 intervencija

Vatrogasci JVP Grada Zagreba i DVD-a s područja Grada Zagreba su tijekom navedenog razdoblja imali 71 tehničku intervenciju uklanjanja dimnjaka, sanacije krovišta, uklanjanja  oštećenih crijepova i fasada te ostalih izvida vezanih za stanje objekata, navode iz HVZ-a.

Na tehničkim intervencijama ukupno je sudjelovalo 357 vatrogasaca sa 135 vatrogasnih vozila.

Zbog posljedica ovog razornog potresa i vatrogasci iz JVP-i DVD-a s područja zagrebačke županije bili su angažirani na novih 27 tehničkih intervencija, u kojima je ukupno sudjelovao 71 vatrogasac sa 33 vatrogasna vozila.

Komentari