I Dubrovnik posegnuo za digitalizacijom: Prvi imaju online preglednik evidencije komunalne infrastrukture, a uskoro i sve troškove

Online preglednik evidencije komunalne infrastrukture Grada Dubrovnika, vrijedan gotovo 900 tisuća kuna, prvi takav u u Hrvatskoj, omogućit će lakši rad zaposlenicima gradske uprave, a građanima potpuniji uvid u stanje komunalne infrastrukture, rečeno je u četvrtak na njegovu predstavljanju.

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković rekao je na predstavljanju u gradskoj Velikoj vijećnici kako je riječ o drugom od tri koraka u otvaranju rada dubrovačke gradske uprave građanima.

“U prvom smo koraku GIS aplikacijom građanima otvorili pristup građevinskim i lokacijskim dozvolama, a u ovom drugom omogućili smo vidljivost gradske komunalne infrastrukture. Treći i konačni korak bit će projekt ‘otvorenog grada’, koji će objediniti sve dosadašnje usluge i omogućiti vidljivost svih plaćenih računa Grada Dubrovnika. Očekujem da ćemo to ostvariti kroz tri mjeseca”, rekao je Franković.

Istaknuo je kako će se time Grad Dubrovnik svrstati među rijetke u Hrvatskoj koji su građanima omogućili jasan uvid u cjelokupnu dokumentaciju.



U online preglednik evidencije komunalne infrastrukture Grada Dubrovnika uneseno je 217 nerazvrstanih prometnica, 31 groblje i 166 javnih zelenih površina, a bit će dopunjen podatcima gradskih komunalnih tvrtaka.

Preglednik će biti svakodnevno osvježavan pa će Dubrovčani moći doznati gdje se i kako se na komunalnu infrastrukturu troši gradski novac, zaključio je Franković.

Komentari