U Zagrebu danas 604 nova slučaja zaraze, u samoizolaciji gotovo 1000 učenika

Boris Kovacev / CROPIX

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “Dr. Andrija Štampar” obavljeno je 1156 testiranja na SARS-CoV-2, od čega su 443 nalaza bila pozitivna. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 445 osoba. Mjera samoizolacije izrečena je za 1272 osobe.

Od 445 obrađenih pozitivnih osoba: 170 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 160 osoba su kontakti COVID + osoba, dvije su osobe doputovale iz BiH i Srbije. 39 osoba su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 17 osoba obrada je još u tijeku.

Kod 16 osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, a kod dvije osobe tijekom boravka u zdravstvenoj ustanovi. Šestero djece školske dobi u obradi je od strane liječnika školske medicine. Obrada za 30 osoba završena je od strane liječnika obiteljske medicine. Kod dvije osobe moguća je izloženost tijekom obiteljskih okupljanja i druženja, a kod jedne osobe tijekom sportske aktivnosti.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 37 korisnika, tri zdravstvena djelatnika i tri nezdravstvene djelatnice, a dva su korisnika, na žalost, preminula.



Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 15 učenika i sedam nastavnika osnovnih škola te 24 učenika i dva nastavnika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 452 učenika osnovnih te za 506 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se 12 osoba.

Zaključno, trenutno je u Gradu Zagrebu 3.065 aktivnih slučajeva.

Komentari