HVALE VRIJEDNA AKCIJA NA MEDVEDNICI! Pozivaju se svi zainteresirani građani, potrebno je samo jedno

Foto: Pixabay

U organizaciji Planinarskog društva Kapela iz Zagreba, 1. listopada u 8:30 sati održat će se akcija sadnje stabala na Medvednici, u blizini Planinarskog doma Risnjak.

Planinari pozivaju sve zainteresirane građane da im se pridruže u ekološkoj akciji za zdravlje naših “pluća Zagreba”, kako se Medvednica često naziva.

“Dobrodošli su svi u ovu akciju – i planinari i neplaninari. Maksimalni broj sudionika je 50, zbog količine alata koji nam osiguravaju Hrvatske šume, a rok za prijavu je 26. rujna. Bit će to subota za pamćenje, a potrebna je samo dobra volja, ništa više”, rekli su nam iz ovog planinarskog društva poznatog po ekološkim akcijama o kojima smo već ranije pisali.

Zanimljivo je kako ova akcija pada upravo na dan kada se u Zagrebu počinje primjenjivati novi model odvoza otpada, piše Zagreb.info 



“I mi iza Kapele smo htjeli na jedan simboličan način ukazati na važnost pravilnog odvajanja otpada pa na ovaj način, sadnjom stabala, dajemo podršku svim ekološkim nastojanjima da život u našem gradu bude ljepši i ugodniji svima”, poručili su Kapelaši.

Detalje o akciji i eventualnom sudjelovanju možete potražiti na Facebook stranici ovog planinarskog društva.

 

Komentari