Humanitarna akcija ´Želim ti osmijeh´ darovala pacijente iz Klinike za dječje bolesti

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Predstavnici Muzeja grada Zagreba i portala Wish mama u petak su malenim pacijentima Klinike za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj dostavili darove i dječje radove prikupljene u akciji “Želim ti osmijeh!”.

“Iznimno nas raduje upravo sjajan odaziv djece, kako pojedinačno, tako i cijelih razreda iz mnogih škola diljem Hrvatske, koji su naš mail preplavili s više od 670 radova i lijepih želja”, priopćili su organizatori humanitarne akcije.

U povodu blagdana sv. Nikole radove su uručili ravnatelju Klinike Goranu Roiću i ubrzo će biti izloženi na panoima, u hodnicima Klinike, kako bi ih svi maleni pacijenti koji tamo borave mogli vidjeti.

Organizatori su istaknuli kako se akcija “Želim ti osmijeh!” sjajnim odazivom djece i podrškom odraslih iz cijele Hrvatske pretvorila u “divan lanac dobrote, ljubavi i podrške”.



“I u ova izazovna i nepredvidiva vremena, svi zajedno dokazali smo da su upravo ljubav i toplina glavni ‘sastojak’ prave blagdanske čarolije kakvu baš ništa ne može umanjiti”, poručili su.

Uručivanje darova i dječjih radova posebno je nadgledao i pohvalio sveti Nikola, a pridružili su mu se i olimpijci Juraj Šebalj i Damir Martin te paraolimpijac Kristijan Vincetić.

Zbog epidemiološke situacije, uručenje darova održano je u strogo dogovorenim i kontroliranim uvjetima, prema sigurnosnim pravilima koje je odredila Klinika te s minimalnim brojem prisutnih.

Pokrovitelji akcije su Grad Zagreb, Zaklada Hrvatska za djecu, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te Međunarodni institut za klimatske aktivnosti.

Komentari