HULIGANI IZ KAŠTELA NA SLOBODI ‘Šalje se potpuno pogrešna sliku u javnosti. Nije normalno da se žrtva mora skrivati’

Screenshot

Joško Jurić, otac 19-godišnjeg Lovre kojega su šestorica mladića maltretirali u dvorištu crkve u Kaštel Štafiliću rekao je kako se ne boji nasilnika, ali da brine za Lovru. Rekao je i kako mu je bilo malo nelagodno kad su ga nazvali iz policije i obavijestili ga a dvojica nasilnika izlaze iz istražnog zatvora.

“Zvao sam Lovru da mu to kažem, da su iz policije preporučili da ne izlazi previše. On nije dolazio kući, nisam ga vidio, ali znam gdje je i znam da će se te osobe pobrinuti da bude siguran i da ide u školu”, rekao je Boško Jurić, otac 19-godišnjeg Lovre.

Naime, dvojac koji je prednjačio u nasilju, ponižavajući i udarajući svoju žrtvu, u četvrtak ujutro pušten je sa splitskih Bilica gdje su u istražnom zatvoru proveli nešto manje od mjesec dana od uhićenja. Određene su im mjere opreza, zabrana približavanja žrtvi na manje od 50 metara te zabrana kontakta. Također, određeno im je obavezno javljanje u policijsku postaju, kao i defektologu.

“Ja mislim, ja vjerujem, da momcima više neće pasti na pamet ponoviti ono što su napravili. Ni oni ni njihovi prijatelji. Nemaju se zašto osvećivati. Napravili su što su napravili, a dobili su što su zaslužili. Ako su normalni, pustit će nas na miru, a ako nisu, ovo će ići sve dublje”, rekao je Boško.



Nije normalno da se žrtva mora skrivati

“Riječ je o sramotnoj odluci koja šalje potpuno pogrešnu sliku u javnosti. Pitam se kada ćemo toliko civilizacijski napredovati da se barem malo približimo zakonodavstvima drugih država Europske unije, koje smo i mi zemlja članica. Nije normalno da se žrtva mora skrivati, i da toj istoj žrtvi institucije nisu ponudile adekvatnu zaštitu”, rekla je Žaneta Penga, žena koja svakodnevno brine o dobrobiti Lovre.

Prilikom prvog izlaska pred suca istrage, jedan od nasilnika izrazio je žaljenje te se i rasplakao, dok se 17-godišnjak branio šutnjom. Portal 24sata doznaje i kako Lovre nije jedina žrtva, te da su i jedan i drugi mladić sa snimke još ranije, kao maloljetnici, prijavljivani policiji, jedan zbog krivotvorenja, a drugi za nanošenje teških tjelesnih ozljeda no nisu osuđivani.

Komentari