Huić: Ima li luđe od ovog? Poskupe cigarete pa država podrži firmu koja proizvodi duhan

Dragan Matic / CROPIX

Davor Huić, predsjednik udruge poreznih obveznika Lipa, osvrnuo se na svom profilu na Facebooku na nedavno povećanje trošarina na duhanske proizvode. Reakcija je to na najavu ministra financija Zdravka Marića o mogućem poskupljenju cigareta za dvije kune po kutiji. Huićevu objavu prenosimo u cijelosti.

Ima li luđe od ovog?

Dakle, prvo ljudima digneš trošarine na cigarete to jest duhanske proizvode te im tako, pod izlikom da se brineš za njihovo zdravlje, iz džepa izbiješ solidnu lovicu.

Onda tom lovom (ili nekom drugom koju si oteo radnim ljudima pod izlikom da ćeš graditi “vrtiće i škole”), podupireš državnu firmu koja je notorni gubitaš i koja proizvodi – duhan. Pa ne valjda isti onaj duhan koji je štetan za zdravlje? Da, da – baš taj.


Onda još daješ poticaje za sadnju tog istog duhana, od love koju si maznuo ljudima u vidu trošarina pod izlikom da se brineš o njihovom zdravlju.

Sve što ne valja s ovom državom na jednom mjestu – divljačko dizanje poreza i nameta, subvencioniranje poljoprivrede, saniranje gubitaša.

Samo da još otkrijemo da je šef te firme, član vladajuće stranke i nećak nekog saborskog zastupnika ili župana ili tako nešto, i da živi u POS-ovom stanu, ili još bolje, da ne živi u POS-ovom stanu nego da ga iznajmljuje, i da mu žena ima firmu koja radi s ovom državnom u kojoj je on šef i da žive u kući na zemlji koju mu je iz livade u građevinsko prenamjenio sestrić od bratučeda koji radi u gradskom poglavarstvu, pogađate – na GUP-u, i da ima odraslog klinca koji divlja terencem po selu bez dozvole, ali mu nitko ništa ne može jer je “na tajnom zadatku”.

E, to bi bila fino zaokružena priča o tome kako funkcionira hrvatska ekonomija. Takozvana cirkularna ekonomija.

Komentari