Nastavlja se drama oko slučaja u Klenovici: Uzorak mora poslan na analizu

screenshot

Jutros se pojavila priča kako je na kupalištu u Klenovici prisutan poveći broj ljudi koji imaju probavne tegobe nakon kupanja na lokalnoj plaži. Sada se javio i Nastavni zavod za javno zdravstvo.

Ovlašteni laboratorij je u pripravnosti, te će kada svi uzeti uzorci budu obrađeni u slučaju loših uzoraka postupiti sukladno Zakonu U Klenovici more je drastično zagađeno fekalijama, osim neugodnog smrada i odvratnog mora uz samu plažu, brojni stanovnici i posjetitelji zbog zagađenja su imali teške probavne smetnje, prijavili su medijima kupači.

Na upit o mogućoj provjeri kakvoće mora na tom području Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije odgovorio je da je odmah nakon dobivene informacije o zabrinjavajućem stanju na području plaže Klenovica poduzeo sve Zakonom definirane radnje u cilju dodatne kontrole kvalitete mora.

Kažu kako su uzorkovanja u tijeku, ovlašteni laboratorij je u pripravnosti, te će kada svi uzeti uzorci budu obrađeni u slučaju loših uzoraka postupiti sukladno Zakonu: “Obavijestit ćemo sve nadležne institucije s kojima smo već u kontaktu, te putem službene stranice Zavoda obavijestiti širu javnost”, odgovorili su iz Zavoda, piše RTL.hr.


Komentari