Show na splitskim Bačvicama: Ovoliko ljudi na jednom mjestu nije bilo od predpandemijskog vremena

U subotu su se na splitskim Bačvicama mogle vidjeti dugo neviđene scene. Cijela plaža bila je krcata ljudima, a partijalo se baš kao u ona prekrasna vremena prije pojave koronavirusa.

Oko ponoći je počeo party na plaži. Nedaleko od ulaza, pokraj “Žbirca”, zakriven mrakom leži mladić, licem “uronjenim” u zemlju, a nekoliko koraka dalje jedan zbunjeni momak ne usudi se prići.

“Poznaješ li ga?” Mladić odmahne glavom i odmah zabrinuto doda da ga može pokušati probuditi. Uto je naišlo još njih nekoliko koji su pokušali isto, pa su ga i okrenuli u bočni položaj, a naš je prvi dojam trenutačno najpopularnijeg splitskog noćnog okupljališta nepovratno obojen rotacijom Hitne pomoći.

“Neka droga, ništa neobično za subotnji izlazak” odmahnulo je nehajno rukom nekoliko mladih prolaznika, za kojima je ostalo samo zveckanje boca. Na pijesku-koji je, uzgred budi rečeno, prirodni fenomen, a ne ljudska zasluga, pa tim više vrijedan divljenja i čuvanja.



Tu mladi sjede u grupicama, njih tisuće. Svaka grupa, čini se, ima svoj zvučnik i odabrani glazbeni repertoar te se zvučna kulisa može opisati kao jedna, pomalo konfuzna, opća disonanca.

Ovo sve je podsjetilo na neka ljepša vremena koja nas uskoro, nadamo se, opet čekaju, piše Slobodna Dalmacija.

Komentari