Politički analitičar o nogometu: Marijan Kustić ne zna spojiti tri rečenice, ali to je naša realnost

HNS

Politički analitičar Tomislav Stipić danas je putem svog facebook profila napisao status u kojem je izrazio razočaranje novim predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza, Marijanom Kustićem.

Šuker nije savršen

Stipić je svoj status počeo izjavom kako prethodni predsjednik, Davor Šuker, nije bio savršen, ali je svakako bolji izbor od Kustića: “Kakav god bio Davor Šuker, on je u nogometnom svijetu poznat i priznat. Malo tko u svijetu tko je pratio nogomet ne zna tko je Šuker.”

“Kao igrač osvojio je brojne trofeje, najvažniji je bronca u Francuskoj, kao predsjednik Saveza osvojio je srebro u Rusiji. Postao je žrtva Zdravka Mamića koji ga je postavio, sad je protiv njega. Možemo reći da je bio maskota, ali ima ugled i ime.”

Kustić je tu samo zbog HDZ-a

Stipić kaže da je Šukerova zamjena u potpunosti nekompetentna:”Naslijedit će ga bezlični i bezvezni Marijan Kustić, čovjek koji ne zna spojiti tri rečenice, nepoznat i u nogometnom i u realnom svijetu, ali s jednom bitnom prednosti pred trofejnim nogometašima: član je HDZ-a. Predsjednik je ličko-senjskog HDZ-a, predsjednik Županijske skupštine, kadrovik bez ikakvih kompetencija i znanja. Dovoljno da bude izabran za predsjednika HNS-a.”



Na kraju je to sve povezao i s aktualnom vladajućom strankom: “HDZ je okupirao sve institucije u državi, nogometni savez posebna je priča, tamo je novac i moć, članovi IO HNS-a redom su HDZ-ovci. I to je nažalost naša realnost. Ništa se u ovoj zemlji ne može odvijati bez utjecaja stožerne stranke.”

Komentari