Dalija Orešković: HDZ-ova vlast opstruira uspostavljanje Odjela posebnih financijskih istražitelja

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Saborska zastupnica stranke Centar Dalija Orešković danas je putem svog facebook profila i facebook profila svoje stranke izrazila kritiku o potezima aktualne Vlade.

USKOK i HDZ

Post na svom facebook profilu započela je šokantnom činjenicom kako su u USKOK-u zaposlena samo 33 pravna dužnosnika: “Znaš li da je u cijelom USKOK-u zaposleno samo 33-oje pravosudnih dužnosnika? Podijeli ako smatraš da to nije i ne može biti dovoljno za procesuiranje svih afera koje nakon smjene vlasti u Zagrebu i Splitu niču kao gljive nakon kiše!

“HDZ-ova vlast opstruira uspostavljanje Odjela posebnih financijskih istražitelja, koji od 2014. godine postoji samo na papiru, a do danas u njemu nije zaposlena niti jedna jedina osoba iako je upravo njihov rad ključan za uspješniju borbu protiv korupcije!”

Loša vladajuća većina

Osim toga putem facebook profila stranke Centar rekla je kako je u Hrvatskoj danas najsigurnije kupiti vladajuću većinu: “Kupljena većina je najsigurnija većina. Tragično je da od Bandićevih žetončića nismo promijenili ništa.



“Od ove većine ne treba očekivati ništa, oni mogu biti kočnica svakog mogućeg razvoja, promjena i napretka. Ova Vlada nema ambiciju pokrenuti suštinske reformske procese”, poručila je Dalija Orešković.

Na pitanje smatra li da bi sljedeći premijer mogao biti nestranačka osoba, Orešković je naglasila kako je od stranačke osobe važnije imati kompetentnu osobu koja će znati ostvariti cilj i napraviti ono što većina građana sada smatra nemogućim.

Komentari