Nova gradonačelnica Samobora: Neću imati većinu, ali ću imati obraz da svakoga pogledam u oči

Petra Škrobot

Nova gradonačelnica Samobora Petra Škrobot danas je na facebooku napisala je status u kojem je izrazila ljutnju činjenicom da se Irena Franceković, koja je godinama bila glavna opozicija SDP-u, sada priklonila istoj stranci te im tako pomogla u formiranju većine. 

U objavi Škrobot stoji:

“Zbog ovakvih stvari se ljudima gadi politika.
Samo da rezimiramo što se danas dogodilo: Irena Franceković, koja je godinama bila najžešća opozicija dosadašnjoj Upravi, najednom je postala njihov presudni faktor u formiranju većine u Gradskom vijeću. Na prvu djeluje kao klasična, 100 puta viđena priča o „mijenjanju kaputa“, igranju „žetončićima“ itd.
Međutim, ovo je za mene dublja priča od toga.
Ovo je priča o interesnim skupinama toliko duboko u strukturama, da ne biraju sredstva. U stanju su se grčevito boriti za svoje mjesto u lancu. Ovdje su pokazali da su u mogućnosti manipulirati ljudima koji su godinama gradili svoje ime, da bi se na kraju sveli na „žetončić“.
Čini se da neću imati većinu u Vijeću.
Nema veze, imat ću obraz i mogućnost da svakoga pogledam u oči. Nešto što HSS, SDP i Irena Franceković ne mogu.
Ovakvo nešto sam očekivala i upravo zato nisam htjela pregovarati, dogovarati i licitirati s ljudima koji cijelo vrijeme imaju figu u džepu. Njima je bitna fotelja, da su „na pipi“, javni natječaji, vantroškovnički radovi…
Ja sam u ovu priču ušla da bih se bavila interesima građana grada Samobora, a ne interesima određenih skupina ljudi.
Znam da takva smetam mnogim ljudima, ali isto tako znam da su ti ljudi u manjini u Samoboru, unatoč većini u Vijeću 😉.
P.s. ispričavam se Matildi Labaš Purić što je na ovoj fotografiji kao kolateralna žrtva. Znam da je jedna od nas koji su svim srcem za promjene u Samoboru.”Komentari