HTIO JE PREPLIVATI PERUĆKO JEZERO… Pronađeno tijelo mladića za kojim se tragalo danima

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Potraga za nestalim mladićem Dominikom Branimirom Bilobrkom koji je odlučio preplivati Perućko jezero, nažalost je završila onako kako ne treba. Mladić nestao u jezeru Peruća pronađen je blizu mjesta na kojem je išao preplivati jezero.

Informaciju je potvrdio HGSS na službenim stranicama. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Tijelo u jezeru Peruča je locirano je i pronađeno sustavom REMUS (sonarom) u blizini gdje je nesretni mladić ostavio robu.

Osoba je identificirana. Izvađena s dubine 27 metara.


U koordiniranoj akciji traganja sudjelovali ronioci HGSS-a, Vod protuminskih ronilaca HRM-a i Specijalna policija BAT.

Rodbini i prijateljima unesrećenog HGSS šalje iskrenu sućut”, priopćio je HGSS.

Nažalost, tragično je završila četverodnevna potraga za 23-godišnjakom.

U srijedu je 20 ronilaca pretraživalo jezero, a u pomoć im je došla i Hrvatska ratna mornarica. Prethodno su našli odjeću i osobne stvari mladića.

Kako je rekao pročelnik splitskog HGSS-a Darko Gavrić za N1, nestali mladić je prije mjesec dana obitelji najavio da će pokušati preplivati Peručko jezero.

“Otac ga je odgovarao od tog poduhvata jer nije bio vrstan plivač. Taj poriv natjecanja sam sa sobom je izgleda pobijedio. Momak je bio u izvrsnoj fizičkoj kondiciji, bavio se sportom, planinario. Ako se radi o plivanju, još ne možemo to potvrditi, rekli su da je bio malo lošiji plivač. Plivanje u jezeru i u moru nije ista stvar. Ako dođe, ne daj Bože, do istrage, a vjerujemo da neće, onda će se dokazivati i istraživati što je bilo”, rekao je.

Podsjetimo, spasioce je u ponedjeljak nešto poslije devet sati o nestanku mladića izvijestila policija, nakon čega je organizirana potraga, koju su tijekom jutra odrađivali na planinarskim stazama, a tijekom ranog popodneva su se koncentrirali na samo Perućko jezero. Oni su u mjestu Borkovići našli mladićev automobil.

Komentari