HSLS osuđuje napad na novinarku, traži ostavku ministra Kujundžića

Goran Mehkek / CROPIX

HSLS je u petak najoštrije osudio incident u kojem je novinarka Slobodne Dalmacije na  ‘najprizemniji način onemogućena u obavljanju svog posla’, u stranci smatraju da ministar Kujundžić treba podnijeti ostavku, no kako će prvo prepustiti koalicijskom partneru da se izjasni o njegovoj političkoj sudbini.

Novinarku Slobodne Dalmacije Andreu Topić u četvrtak su u mjestu Ivanbegovini kod Imotskog napala četvorica muškaraca dok je bila na novinarskom zadatku istražujući rodnu kuću ministra zdravstva Milana Kujundžića. Splitska policija uhitila je danas četvoricu muškarca u dobi od 42, 43, 66 i 68 godina.

HSLS je u večerašnjem priopćenju izrazio očekivanje da krivci za napad na novinarku budu kažnjeni, te izrazio potporu novinarki kao i svim novinarima koji su bili meta vulgarnih i neshvatljivih napada.

“Ovo, dakle, nije samo pitanje kaznene nego i moralne odgovornosti”, kaže se u priopćenju i dodaje da bi svako ignoriranje takve vrste primitivizma značilo podržavanje istog.



Brojne nečasne radnje pojedinih ministara i ostalih javnih dužnosnika razotkrili su upravo novinari koji su časno i profesionalno obavljali svoj posao. Vezano uz ministra Milana Kujundžića, nama su njegovi aktualni postupci apsolutno neprihvatljivi i prepustiti ćemo prvo koalicijskom partneru da se jasno izjasni o njegovoj daljnjoj političkoj sudbini, navode iz HSLS-a.

“Imovinu u imovinskoj kartici ne prijavljuju one osobe koje ne žele odgovarati kako su i čime stekli svoju imovinu. Smatramo da ministar sam treba snositi odgovornost i podnijeti ostavku”, dodaju se u priopćenju.

“HSLS inzistira na potpunoj transparentnosti te smatramo da ono mora postati i obilježje svih ljudi koji obnašaju ozbiljne političke dužnosti”, zaključuju u HSLS-u.

Komentari