Hrvoje Zekanović za Otvoreno: Zajedništvo nema alternativu, ali po jasnim načelima

Bruno Konjevic / CROPIX

Saborski zastupnik Hrvoje Zekanović iz Hrvatskih Suverenista za portal Otvoreno komentirao je najnovije istraživanje Cro Demoskopa, prema kojem su Hrvatski suverenisti u zabilježili uspon rejtinga.

“Drago mi je da su Hrvatski suverenisti konačno i u anketama. Naravno, kada se radi o anketama one ne daju potpunu sliku stanja. Na primjer, Suverenisti su na anketama imali tek nekoliko postotaka prije europarlamentarnih izbora, no na samim izborima imali smo 8 i pol posto. Vjerujem da je i ovdje naša stvarna snaga veća od prikazane”, rekao je Zekanović.

“Nekoliko smo mjeseci za redom četvrta opcija po popularnosti. Drago mi što rastemo kao opcija te da to javnost prepoznaje. Siguran sam da ćemo se vrlo skoro učvrstiti na trećem mjestu”, predviđa Zekanović.

Plasman i uspon na anketi Zekanović smatra adekvatnim odrazom prethodnih izbora.



“Rezultat ankete adekvatan je izbornom rezultatu što su Hrvatski suverenisti postigli zadnji put na europskim izborima i naravno na predsjedničkim izborima kada smo podržali nezavisnog kandidata Miroslava Škoru“, rekao je Zekanović.

Planovi za parlamentarne izbore

“Hrvatski suverenisti se pripremaju na samostalan izlazak na sljedeće parlamentarne izbore, ali naglašavamo da smo spremni na suradnju sa svim strankama i pojedincima”, rekao je Zekanović uz napomenu da to podrazumijeva sve one koji prihvaćaju kršćanska, domoljubna, suverenistička i konzervativna politička načela, no nije htio precizirati koje stranke.

“Zna se koje stranke to nikad neće prihvatiti, ali postoje stranke koje će se možda jasno deklarirati sličnim načelima i ako se deklariraju onda ima prostora za suradnju. Nema suradnje radi interesa, nego isključivo programska suradnja.”

“Ne bih izdvajao Most. Među strankama koje su podržale Miroslava Škoru je i Most ali i druge stranke kao što su Zelena lista u Zagrebu, Lista Hrvoja Burića iz Rijeke, itd. Moj poziv odnosi se na baš sve političke opcije koje prihvaćaju naša načela. Zajedništvo nema alternativu, ali po jasnim načelima”, rekao je Hrvoje Zekanović za Otvoreno.hr.

Komentari