Hrvoje Zekanović: Volio bi da svi ti sudionici ove komemoracije konačno počnu imati ispravan stav i o nekim drugim stratištima

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Saborski zastupnik Hrvoje Zeknović danas osvrnuo u Hrvatskom Saboru ispred kluba zastupnika Suverenista i nezavisnih zastupnika na današnju komemoraciju povorom 75. godišnjice proboja iz logora Jasenovac, te izrazio nadu da će Vladino izaslanstvo, odnosno Vlada se također jednako tako sjetiti i drugih žrtava i drugih stratišta.

“Danas na komemoraciju u Jasenovac odlazi najviše državno izaslanstvo, odlazi predsjednik vlade Andrej Plenković, predsjednik Sabora Gordan Jandroković, saborski zastupnici Veljko Kartazi i Milorad Pupovac odlazi i predsjednik državne Zoran Milanović. Odlazi čitava hrvatsko-srpska koalicija u tvrdoj kohabitacija sa predsjednikom države Zoranom Milanovićem naravno uz mjere socijalne distance. Volio bi da svi ti sudionici ove komemoracije konačno počnu imati ispravan stav i o nekim drugim stratištima, na primjer o Škabrnji, o Vukovaru ili o Blejburgu, ali bojim se da ćemo se još malo načekati po tom pitanju,” govori Zekanović.

Također Zekanović se je osvrnuo i na film Dane Budisavljević ‘Dnevnik Diane Budisavljević’ koji će se danas prikazivati na HRT-u, ali i na državnoj televiziji Srbije RTS-u. Nazvao je to sarkastično ‘povijesnim danom’.

“Danas je povijesni dan za Hrvatsku radio-televiziju, danas je povijesni dan i za radio-televiziju Srbije. Za sve one koji ne znaju, danas 22. travnja 2020. godine imat ćemo istovremeno prikazan isti film na te dvije televizije. Na Hrvatskoj radio-televiziji i na radio-televiziji Srbije, na HRT-u i RTS-u. ‘Dnevnik Diane Budisavljević’ redateljice Dane Budisavljević, evo ja čestitam Hrvatskoj radio-televiziji na ovom velikom danu i pitam se hoće li možda za koji mjesec, kad budem obilježavali Vukovarsku tragediju, ili možda nešto prije kad se bude spominjala Blajburška tragedija, biti na programu radio-televizije Srbije možda ‘Glavu dole, ruke na leđa’, e bojim se da neće, ” kaže Hrvoje Zekanović.



Cijeli govor Hrvoja Zekanovića pogledajte u nastavku:

Komentari