HRVATSKI TERITORIJ JE POVEZAN Radnici su postavili na svoje mjesto posljednji segment Pelješkog mosta

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Podizanjem zadnjeg, 165. segmenta čelične rasponske konstrukcije Pelješki most je potpuno spojen od Komarne do Brijeste što označava dugo očekivano povezivanje teritorija Republike Hrvatske.

Premijer Andrej Plenković u društvu čalnova Vlade je stigao na lokaciju Pelješkog mosta, dok su radnici početi s zavarivanjem posljednjeg segmenta konstrukcije mosta.

Strateški nacionalni interes

“Ovo je velik događaj koji smo uspjeli ostvariti uz pomoć Europe i Kine. Ovime realiziramo strateški nacionalni interes. Ovo je najbolji dokaz kako članstvo u EU pomaže Hrvatskoj u realizaciji”, rekao je Plenković.

Više pročitajte OVDJE.



Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Čuje se pjesma i s obale i s brodova, kao i iz Komarne. U Komarni spremaju specijalno iznenađenje za kineske radnike.

Ovo je posljednji segment čelične konstrukcije koji je spojio hrvatski teritorij. U lipnju iduće godine Pelješki bi most trebao biti spreman za prve automobile, a time i za iduću turističku sezonu.

screenshot

“Večeras hrvatski teritorij postaje jedinstven. Pelješki most povezuje Hrvatsku. Ponosni smo i hvala svima”, napisao je predsjednik Vlade Andrej Plenković na Twitteru.

Projekt svih projekata

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butkovićje rekao kako je Pelješki most ‘projekt svih projekata’.

“Danas je veliki događaj. Mnoge su generacije sanjale da se on napravi, preko 20 godina traju volja i želja, a mi smo privilegirana generacija koja ostvaruje projekt uz financije iz EU-a. Ovim mostom spaja se hrvatski teritorij. Ovo su trenuci koji se ne događaju svaki dan, a nakon ovoga treba završiti i most i pristupne ceste”, rekao je Oleg Butković.

Više pročitajte OVDJE.

screenshot

Video pripreme za spajanje posljednjeg segmenta

Vlada RH i Hrvatske ceste objavile su video koji prikazuje pripreme za spajanje posljednjeg segmenta Pelješkog mosta.

“Večeras, nakon spajanja, konačno, jedan most – jedna Hrvatska!”, navodi se u objavi na Facebook stranici Vlade.

Premijer: Pelješki most je veliki projekt za Hrvatsku

Nakon što je održan sastanak Vladinog Znanstvenog savjeta, predsjednik Vlade Andrej Plenković dao je izjavu za medije, a tom prilikom je komentirao i spajanje posljednjeg dijela Pelješkog mosta.

“Mislim da je to veliki projekt za Hrvatsku, zahvaljujem se svima koji su pridonijeli tome. Fizičko spajanje je fascinantan događaj, drago mi je da se to realiziralo. U mandatu naše Vlade smo učinili sve da se ubrzaju procedure. Most je arhitektonski prekrasan, osjećam se sjajno”, istaknuo je.

Više čitajte OVDJE.

 

 

Komentari