HRVATSKI NOGOMETAŠ NAPAO ŽENU: Lupio ju o zid, bacio joj mobitel, a onda sjeo na vozilo dok je bježala…

Foto: Nikola Vilic/Cropix

Jedan neimenovani poznati hrvatski nogometaš, a ima 37 godina, te je nastupao za hrvatske i inozemne klubove, izazvao je incident zbog kojeg mu je policija pokucala na vrata.

Naime, zbog incidenta koji je počinio nad suprugom u prisustvu djece, reagirala je i policija.

Dakle, prema policijskom optužnom prijedlogu, nemile scene odvijale su se u 6:30 sati ujutro 14. lipnja ove godine u zagrebačkom stanu kada je počinio fizičko i ekonomsko nasilje u obitelji.

Već je poznat policiji
Prema toj optužnici nogometaš je suprugu, ničim izazvan, primio objema rukama te je lupio o zid. Zatim joj je istrgnuo mobitel iz ruke bacivši ga s 5. kata balkona na pločnik pred stambenu zgradu.



Vidjevši da u nastalom metežu njegov sin školarac uzima svoj mobitel naslutivši da želi zvati policiju, i njemu je uzeo telefon iz ruke.

Potom je, prema policijskoj prijavi, onemogućio supruzi odlazak do policijske postaje. Ona se, naime, bila sjurila na cestu i sjela u vozilo, a on je sjeo na poklopac motora njezina auta.

“Sve je to kod nje izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti kao i povredu dostojanstva, a na kraju je ipak sve uspjela prijaviti policiji koja je odmah intervenirala te s odmakom od 12 sati uhitila 37-godišnjeg nogometaša.”, donosi vijest Jutarnji list.

Pod ingerencijom policije bio je do sutradan do 10 sati ujutro. Iz policije je izašao s prijavom za kršenje članka 10.st 1. toč. 1 i 5. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, nakon čega je slučaj dospio i do zagrebačkog suda koji mu je izrekao 6000 kuna novčane kazne.

U državni proračun ipak će platiti 600 kuna manje s obzirom da mu je u kaznu uračunato vrijeme provedeno kad je bio uhićen na policiji. Presuda je odmah postala pravomoćna jer se odrekao prava na žalbu.

Nogometaš od prije već ima prekršajnih grijeha, a o ovom posljednjem, kojem su svjedočila djeca, odmah je obaviješten i Centar za socijalnu skrb.

 

Komentari