Hrvatski državljani, među kojima i maloljetnik, krijumčarili migrante u Sloveniju

Twitter

Dvojici hrvatskih državljana, od kojih je jedan maloljetnik, a koje je policija prošli petak u Sloveniji zaustavila s ilegalnim migrantima, prijete stroge kazne, objavili su u srijedu slovenski mediji, prenoseći izvješće policijske uprave Maribor.

Slovenska policija je 17-ogodišnjaka i 27-ogodišnjaka, nakon duže potjere jer su ignorirali pozive da stanu, privela na području Garešnice kod Ptuja, nakon što su se vozilima našli u slijepoj ulici i pokušali pobjeći pješice.

U unajmljenim automobilima nađena su šestorica stranaca, četiri Iranca i dva Iračanina, za koje je utvrđeno da su ilegalno prešli granicu, dok su vozači automobila, za koje se pretpostavlja da su dio mreže za ilegalno prebacivanje migranata preko granice, predani sudskim vlastima, te je protiv njih podnesen optužni prijedlog.
Istražna sutkinja u Ptuju je za starijeg muškarca odredila pritvor, dok je maloljetnik predan nadležnom centru za socijalni rad.
Osumnjičenicima je već izrečena presuda za niz prekršaja, a sumnjiče se i kao članovi “kriminalne organizacije” koja se bavi krijumčarenjem migranata, pa im u slučaju da za to budu proglašeni krivima, prijeti kazna od 5 do 15 godina zatvora, prenijeli su slovenski mediji u srijedu.



Komentari