Hrvatske sportske legende uključile se u prekrasnu akciju s plemenitim ciljem, a sve za pomoć djevojčici Tonki

Bivši hrvatski vaterpolist Vedran Jerković, koji je tijekom karijere igrao za Mladost, Medveščak, Primorje, te Romu i Larrainu iz Pamplone, uspio je senzibilizirati hrvatsku javnost te uz pomoć svojih prijatelja sportaša, krenuti u akciju kako bi olakšao život svojoj kćeri Tonki (13), koja boluje od teške i rijetke bolesti moyamoye a koja pogađa jednu osobu na 1.5 milijuna ljudi. 

Vedran Jerković osim za spomenute klubove nastupao je i za hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju, s kojom je osvojio europsko srebro na prvenstvu u Firenci 1999. godine.

Međutim, bez obzira na taj uspjeh ali brojne trofeje koje je osvojio s Mladosti, Vedran Jerković prisiljen je tražiti pomoć, kako bi prikupio sredstva kako bi svojoj kćeri omogućio lakši život.

Objavio apel preko Facebooka

Putem facebooka, objavio je svoj apel, i objavio video u kojem su i njegovi brojni prijatelji sportaši, Vedran Ćorluka, Dino Rađa, Ivano Balić, Gordan Kožulj, Ivica Kostelić, Dubravko Šimenc, Igor Bišćan, Petar Metličić i Deni Lušić.



“Naravno da bi Ivana i ja dali sve na svijetu da ne moramo pisati ovakve statuse. Ali život često nije onakav kako ga mi zamišljamo. Nama pogotovo nije takav zadnjih 6 godina.

Vjerojatno znate da je Tonki odnedavno dijagnosticirano iščašenje kuka, koja nam dodatno komplicira ionako tešku situaciju. I što god da liječnici odlučili, naša životna realnost je postala takva da ne možemo više funkcionirati bez dizala.

Iako bi nama zapravo trebao potpuni drugačiji stambeni prostor (kuća prizemnica), to naša situacija i prenapregnute financijske mogućnost zbog svih troškova ne omogućavaju. I tako je nekolicina mojih divnih prijatelja iz jedne naše male župne zajednice, pokrenula inicijativu da nam se pomogne skupiti za kupnju i ugradnju dizala. Sami su se već financijski izložili i neizmjerno sam im zahvalan na tome. Ali trebamo i vašu pomoć jer je cilj skupiti 184.000 kuna + PDV (ponude dobavljača u komentarima) koliko sve skupa košta. Kako bi lakše došli do željenog cilja, zamolio sam i svoje sportske kolege i prijatelje da daju podršku Tonki i ovoj akciji kroz jedan video koji su snimili. Sportaši su uvijek imali veliko srce i bili velika obitelj, a to su pokazali i na ovom primjeru. Stoga, najveća moguća hvala Vedranu, Dinu, Ivici, Ivanu, Dudi, Peri, Igoru, Gordanu, Deniju…

Sve vas dragi prijatelji pozivam da pogledate ovaj video i još jednom se prisjetite ovih sportskih i ljudskih veličina. Oni koji su u mogućnosti nam pomoći to mogu učiniti uplatom na žiro račun:

Ivana Jerković, Zagreb

IBAN: HR6124840083113287971

Poziv na broj: 00 + datum uplate

Opis plaćanja: Donacija za dizalo

SWIFT/BIC (za uplate iz inozemstva): RZBHHR2X, poručio je.

Komentari