Hrvatska vojska na tradicionalnom hodočašću u Mariji Bistrici

MORH

U Mariji Bistrici održano je 28. hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja kojem su nazočili ministri branitelja Tomo Medved te obrane Mario Banožić, koji je podsjetio da su hrvatski vojnici obranili kršćanski identitet i kulturu ovih prostora.

Hodočašće je, uz pridržavanje epidemioloških mjera i mani broj hodočasnika, održano u organizaciji Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj u nacionalnom svetištu u Mariji Bistrici, a započelo je pobožnošću Križnog puta na Bistričkoj kalvariji.

Uz hrvatske branitelje te pripadnike Hrvatske vojske, policije, civilne zaštite i vatrogasaca, hodočašću su nazočili ministar obrane Mario Banožić, izaslanik predsjednika i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Dragan Lozančić, izaslanik premijera Tomo Medved i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj.

MORH

Banožić je tom prigodom podsjetio da su hrvatski vojnici kroz cijelu povijest bili ti koji su branili i obranili kršćanski identitet i kulturu ovih prostora, a nerijetko i cijele Europe.

“Ovakav događaj zato predstavlja nedjeljiv dio identiteta i tradicije hrvatskog vojnika i hrvatskog naroda. Ponosan sam što i u ovo naše vrijeme Hrvatska vojska svojim primjerom potvrđuje tu nedjeljivu vezu našeg hrvatskog naroda i naše Gospe”, rekao je Banožić.

Istaknuo je da Hrvatska vojska treba raditi na svojoj duhovnoj komponenti koju je nosila kroz Domovinski rat ali i kroz razvoj Republike Hrvatske.

Medved je rekao da Majku Božju mole da im podari snage i mudrosti, a poglavito da nas oslobodi od pandemije koronavirusa.

Zapovjednik hodočašća, brigadni general Perica Turalija istaknuo je da za pripadnike vojske, policije i branitelja dolazak na hodočašće predstavlja važan trenutak, prije svega kako bi se prisjetili svih prijatelja stradalih u ratu, ali i podijelili iskustava nakon rata i družili se u Mariji Bistrici.

Komentari