Hrvatska vatrogasna zajednica osudila je zapovjednika koji je pijan prouzročio prometnu nesreću

Jure Miskovic / CROPIX

Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ) je osudila ponašanje županijskog vatrogasnog zapovjednika Stjepana Simovića koji je vožnjom u pijanom stanju prouzročio prometnu nesreću u Dubokoj Ljutoj na području Dubrovačko-neretvanske županije.

“Hrvatska vatrogasna zajednica osuđuje ovakav način ponašanja, osobito kada dolazi iz vatrogasnih redova. Iako u nesreći nije bilo težih posljedica, ovo je još jedan dokaz što može izazvati neodgovorno ponašanje”, priopćila je HVZ.

Sukladno zakonskim mogućnostima, HVZ će poduzeti odgovarajuće mjere kako bi poslali poruku da konzumiranjem alkohola, a potom sudjelovanjem u prometu, vatrogasci štete ugledu njihovog humanog zvanja.

“Iskreno mi je žao”

U prometnoj nesreći koja se dogodila 5. rujna 2020. oko 19,40 sati u Dubokoj Ljutoj na području Dubrovačko-neretvanske županije sudjelovala su tri osobna vozila dubrovačkih registarskih oznaka.

Jedna je osoba zadobila lakše tjelesne ozljede, a nastala je materijalna šteta u nesreći koju je uzrokovao vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović, koji je nakon nesreće svoj mandat dao na raspolaganje.

“Izražavam ispriku cjelokupnoj javnosti jer mi je tom prilikom utvrđena prisutnost alkohola u krvi. S obzirom na navedeno, jutros sam predsjedniku Vatrogasne županije DNZ dao mandat na raspolaganje. Iskreno mi je žao što sam nakon godina uzorne službe, ovim činom zasjenio odoru koju cijenim i s ponosom nosim”, poručio je Simović.

Komentari