Hrvatska vatrogasna zajednica osudila je napade na vatrogasce

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ) osudila je napade na vatrogasce te je podsjetila kako se proteklih dana dogodilo nekoliko napada na pripadnike vatrogasne službe u kojima je oštećena i vatrogasna oprema.

U priopćenju se u utorak ističe kako je prilikom intervencije u Pribislavcu, u Međimurskoj županiji, vatrogasno vozilo gađano kamenjem, a ozlijeđen je jedan vatrogasac.Podsjeća se da su u Donjem Vratnom, naselju u Varaždinskoj županiji, vatrogasci spriječeni u gašenju požara, a s jednog je vozila ukradena oprema.

Hrvatska vatrogasna zajednica osuđuje svaki napad na građane i pripadnike žurnih službi, osobito u ovim iznimno zahtjevnim trenutcima u kojima vatrogasci, osim svoje redovite djelatnosti, sudjeluju u provođenju mjera kako bi se smanjilo širenje zaraze te u sanaciji posljedica potresa.

U priopćenju ta zajednica podsjeća da je priroda vatrogasnog posla opasna s obzirom na ekstremne uvjete u kojima vatrogasci rade te ističe da je zato nedopustivo da vatrogasci doživljavaju napade od pojedinaca o čijoj se sigurnosti brinu.



Hrvatska vatrogasna zajednica poziva vatrogasce da i dalje savjesno obavljaju svoj posao te da sve napade na osobe ili opremu prijave mjerodavnim policijskim postajama. Ozlijeđenom vatrogascu želi što brži oporavak i povratak na dužnost.

SRAMOTNO PONAŠANJE Ismijavali i vrijeđali vatrogasce pa ih gađali kamenjem

Komentari